Тисяча картридерів для ЦНАПів: ЄС, ПРООН та Мінцифра спрощують отримання адмінпослуг у постраждалих від війни громадах

image
21 Серпня 2023, 16:28
Поділитися:

Євросоюз, ПРООН та Мінцифра передали 1000 безконтактних зчитувачів ідентифікаційних карток для ЦНАПів у громадах, які постраждали під час повномасштабної війни. Це пришвидшить процес надання адміністративних послуг. Про це повідомили в Міністерстві цифрової трансформації України.

«Швидке та якісне надання адміністративних послуг з використанням сучасних технологій — це надважливе завдання для Мінцифри. Оснащення офісів центрів надання адміністративних послуг необхідними інструментами — значний крок до оптимізації процесу обслуговування громадян, які звертаються по допомогу. Ми щиро вдячні нашим партнерам за їх непохитну відданість підтримці українських громад», — підкреслив перший заступник Міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб.

Пристрої отримали ЦНАПи в громадах:

  • Дніпропетровської;
  • Запорізької;
  • Київської;
  • Миколаївської;
  • Полтавської;
  • Сумської;
  • Харківської;
  • Херсонської;
  • Чернігівської областей.

«Ми віримо в трансформаційну силу доступних та ефективних державних послуг, особливо в громадах, які стикаються з труднощами. Завдяки цій та іншим ініціативам Європейський Союз разом із партнерами має намір надати відчутну підтримку, яка покращить повсякденне життя громадян у постраждалих від війни громадах. Оптимізуючи адміністративні процеси, ми робимо свій внесок у досягнення ширшої мети — розширення прав і можливостей громад та підвищення їхньої стійкості», — зазначив керівник програми співробітництва Представництва ЄС в Україні Фредерік Куне.

Зчитувачі ID-карток — це важливе нововведення, яке суттєво підвищить доступність, ефективність та інклюзивність державних послуг у ЦНАПах. Пристрої значно прискорять процес надання різних адміністративних послуг, як-от реєстрація місця проживання, державна реєстрація народження, шлюбу і смерті та інші соціальні сервіси.

«Нашим пріоритетом є допомога Україні в спрощенні адміністративних процедур та розвитку інклюзивності. Наше довгострокове партнерство з Європейським Союзом та Міністерством цифрової трансформації посилює спільні зусилля, спрямовані на розширення прав і можливостей людей, сприяє розвитку та забезпеченню ефективного надання основних послуг тим, хто їх найбільше потребує», — повідомив заступник Постійного представника ПРООН в Україні Христофорос Політіс.

Зчитувачі безконтактних ідентифікаційних карток скоротять час обробки запитів і забезпечать безперебійне обслуговування громадян, які потребують державних послуг.

Зчитувачі безконтактних ідентифікаційних карток були придбані та передані ПРООН в Україні в межах проєкту «EU4Recovery — розширення прав і можливостей громад в Україні» (EU4Recovery) за фінансової підтримки Європейського Союзу та в партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація