Тимошенко анонсував старт масової вакцинації від коронавірусу для всіх категорій населення

image
20 Липня 2021, 11:19
Поділитися:

20 июля 2021 г. 11:05

Україна переходить до п’ятого етапу вакцинації від COVID-19, коли відбуватиметься масова вакцинація всіх категорій населення. Для цього в крупних містах будуть розгорнуті центри масової вакцинації.

Про це KV стало відомо ззаявизаступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенко.

Під час селекторної наради за участі членів уряду та голів обласних адміністрацій він наголосив, що темпи вакцинації необхідно прискорювати.

“У нас має бути щонайменше один великий головний центр масової вакцинації в кожному обласному центрі. Крім того, центри масової вакцинації мають бути відкриті в кожному районному центрі та в містах, у яких проживає понад 100 тисяч населення”, – зазначив він.

Влада малих міст і ОТГ отримала завдання організувати транспорт для підвезення людей до пунктів масової вакцинації.

За словами Тимошенка, наразі йде підготовка до початку комунікаційної кампанії щодо масової вакцинації. Вона буде запущена одразу після того, як Міністерство охорони здоров’я ухвалить рішення про перехід до 5-го етапу вакцинації.

в Телеграм

В свою чергу, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив про плани відкрити для вакцинації 3300 кабінетів щеплення по всій країні.

Тим часом, темпи вакцинації в Україні зростають. За минулий тиждень було зроблено 609 тисяч щеплень від коронавірусу, тоді як тижнем раніше – 560 тисяч щеплень.

На цьому тижні у регіони було відправлено додатково 3,3 млн доз вакцин, з яких 2 млн складають вакцини Moderna, 1 млн доз CoronaVac і 300 тисяч доз Pfizer.

Читайте:Тимошенко: очікуємо збільшення доходів від приватизації у 4 рази – до 12 млрд грн

Фото: відкриті джерела

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона