Тубдіспансер без владних рецептів

image
15 Березня 2019, 13:08
Поділитися:

На вулиці Тургенєва, що у Борисполі, «загубилося» у заростях кинуте напризволяще приміщення колишнього тубдиспансеру.
Бориспіль хотів, але не взяв
Розташована напівзруйнована будівля медзакладу на вул. Тургенєва, 73 у приватному секторі міста між людськими садибами. Тубдиспансер тривалий час обслуговував хворих як з міста, так і з району, і офіційно вважається зачиненим майже 8 років. Відтоді на земельній ділянці площею 2 га, яка, за словами першого заступника міського голови Миколи Корнійчука, належить місту, напівзруйновані приміщення тубдиспансеру стоять пусткою. Відомо, що за цей період майно зазнало мародерства та пожежі, тому не підлягає реконструкції чи будь-якого відновлення.

«Земля там — міська, але майно тубдиспансеру — на балансі Бориспільської ЦРЛ, яка належить Бориспільській районній раді, — розповідає «Вістям» Микола Корнійчук. — Кілька років тому, до пожежі у приміщенні тубдиспансеру, міська влада офіційно зверталася до районного керівництва з проханням про передачу майна в комунальну власність міста. Було складено акт прийому-передачі міським управлінням ЖКГ, але районна влада так і не підписала документи. Тепер, коли приміщення вже не підлягає відновленню, майно в такому стані не потрібне місту, його слід списати і думати, що робити далі».

За словами Корнійчука, останні роки офіційний Бориспіль не вів перемовин з районом щодо вирішення долі кинутої території тубдиспансеру, хоча визнає: там гарне місце для будівництва реабілітаційної установи, хостелу чи будинку для людей похилого віку, адже подібних соціальних установ Бориспільщина потребує давно.
Містяни, які мешкають неподалік занедбаної території, обурюються, що пустка приваблює бомжів та пияк, які влаштовують там дебоші, загорання. Ще нюанс — поряд автобусна зупинка. «Бачите, усе позаростало, страшно іти повз, коли стемніє, але ніхто нічого робити не збирається», — обурюється Валентина, яка мешкає на вул. Тургенєва. Депутат міськради виборчого округу № 21 Володимир Нагорний, у територію якого частково входить згадана територія, підтвердив, що виборцям не подобається захаращена площа.

«То гарне місце для будівництва: є усі комунікації — і вода, і каналізація, і газ… Там міг би бути великий реабілітаційний центр, але я проти багатоповерхової забудови», — сказав у інтерв’ю «Вістям» депутат.

Район віддав
Олександр Щур, головний лікар районної лікарні, відмовився коментувати ситуацію із тубдиспансером. Натомість Іван Недогибченко, заступник голови Бориспільської райради, замість усних коментарів надав документи. А саме: лист-звернення від міської ради в особі міського голови Анатолія Федорчука до голови райради Владислава Байчаса від 03 березня 2014 року про передачу у власність територіальної громади м. Бориспіль нежитлових приміщень на вул. Тургенєва, 73 (тубдиспансер) для організації Бориспільського територіального центру соціального обслуговування населення (у переліку 4 приміщення).
Далі у цьому документі йдеться, що міська рада ініціює передати у власність району приміщення на вул. Радянська, 8 (у переліку три приміщення) — це будівля, де перебуває районне управління освіти, нині вул. Небесної Сотні. Район виконав прохання міста, про що свідчить наступний документ — рішення сесії райради від 17 березня 2015 року про передачу майна за адресою вул. Тургенєва, 73.
Однак Владислав Байчас підтвердив «Вістям», що міська рада так і не прийняла приміщення тубдиспансеру на баланс, акт прийому-передачі вони не підписали, також не передав Бориспіль району і приміщення на вул. Небесної Сотні, 8.

«Цього року місто пропонує нам віддати їм у власність приміщення колишньої дитячої поліклініки на вул. Гоголя, 2, а нам обіцяють обмін — будівлю на вул. Небесної Сотні, 8, яку вже давно повинні були передати нам офіційно. Тож майно тубдиспансеру «висить у повітрі». Нехай місто вирішує, що робити далі», — говорить Байчас.

На запитання, чи готові керівники району до перемовин із міською владою щодо реалізації спільного соціального проекту на 2 га землі, відповів, що це буде вкрай важко і, найвірогідніше, нереально.
Ноу комент
Нині згадана територія огороджена бетонним парканом із іржавими воротами, заросла чагарниками та бур’янами і змушена чекати владних рецептів невизначений термін.

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама