ЦВК зареєструвала ще двох кандидатів на пост Президента України на чергових виборах, тепер їх 28

image
1 Лютого 2019, 19:24
Поділитися:

Всього зареєстровано 28 кандидатів на пост Президента України.

1 лютого відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провела Голова Комісії Тетяна Сліпачук.

До Комісії 28 січня2019 року громадянин України Габер М.О. особисто подав заяву про самовисунення кандидатом на пост Президента України разом з доданими документами для реєстрації кандидатом на пост Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року.

Окрім того, до ЦВК 29 січня 2019 року надійшли документи для реєстрації кандидата на пост Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року Дерев’янка Ю.Б., висунутого 27 січня 2019 року на XVIІ позачерговому З’їзді Політичної партії “Воля”.

Розглянувши зазначені документи, Комісія встановила їх відповідність вимогам Закону України “Про вибори Президента України” та зареєструвала двох кандидатів на пост Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року:

Габера Миколу Олександровича, 1960 року народження, освіта вища, проживає в місті Києві, помічника-консультанта народного депутата України, члена Патріотичної партії України (ППУ), самовисування;

Дерев’янка Юрія Богдановича, 1973 року народження, освіта вища, проживає в місті Києві, народного депутата України, голову підкомітету з питань контролю за дотриманням законодавства у сфері запобігання і протидії корупції органами державної влади та місцевого самоврядування Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції, члена Політичної партії “Воля”, суб’єкт висування – Політична партія “Воля”.

Таким чином, станом на 1 лютого 2019 року Комісія зареєструвала 28 кандидатів на пост Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року: Шевченка І.А., Капліна С.М., Наливайченка В.О., Скоцика В.Є., Садового А.І., Купрія В.М., Мураєва Є.В., Гриценка А.С., Балашова Г.В., Богомолець О.В., Шевченка О.Л., Насірова Р.М., Бойка Ю.А., Ляшка О.В., Корнацького А.О., Вілкула О.Ю., Тимошенко Ю.В.,Добродомова Д.Є.,Мороза О.О., Киву І.В., Кошулинського Р.В., Данилюка О.В., Таруту С.О., Смешка І.П., Богословську І.Г., Зеленського В.О., Габера М.О., Дерев’янка Ю.Б.

Комісія зареєструвала уповноважених представників 4 кандидатів на пост Президента України у Центральній виборчій комісії з правом дорадчого голосу на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року:

Гевка І.М. – кандидата на пост Президента України Костанчука Т.Д.;

Погонюка В.А. – кандидата на пост Президента України Безсмертного Р.П.;

Чередніченка С.І. – кандидата на пост Президента України Киви І.В.;

Янковець А.В. – кандидата на пост Президента України Бондаря В.В.

Разом з тим Комісія відмовила в реєстрації уповноваженого представника кандидата на пост Президента України Жамойда О.Л. у Центральній виборчій комісії з правом дорадчого голосу Дубовика А.Ю. на чергових виборах Президента України, оскільки відповідну заяву подано з порушенням виборчого закону.

ЦВК зареєструвала довірених осіб 3 кандидатів на пост Президента України на чергових виборах Президента України в єдиному загальнодержавному виборчому окрузі:

Рибак Т.М. – кандидата на пост Президента України  Богословської І.Г.;

Тимошенка В.А. – кандидата на пост Президента України  Смешка І.П.;

Баканова І.Г., Галайчука В.С., Загоруйко А.Л., Іонушаса С.К – кандидата на пост Президента України  Зеленського В.О.

Окрім того, Комісія зареєструвала довірених осіб кандидата на пост Президента України Вілкула О.Ю. на чергових виборах Президента України  у 40 територіальних виборчих округах.

Також зареєстровано довірених осіб кандидата на пост Президента України Гриценка А.С. у 45 територіальних виборчих округах.

Зареєстровано довірених осіб кандидата на пост Президента України Бойка Ю.А. у 22 територіальних виборчих округах.

Окрім того, ЦВК зареєструвала довірену особу кандидата на пост Президента України Садового А.І. на чергових виборах Президента України Хорунжого Ю.А. в єдиному загальнодержавному виборчому окрузі та довірених осіб в 43 територіальних виборчих округах.

Також зареєстровано довірену особу кандидата на пост Президента України Наливайченка В.О. на чергових виборах Президента України Слєпову Л.Ф. в єдиному загальнодержавному виборчому окрузі та довірених осіб у 17 територіальних виборчих округах.

Розглянувши відповідні клопотання, Комісія надала дозвіл громадським організаціям “ББР (БЛОК БОРЦІВ ЗА РЕВОЛЮЦІЮ)”, “Ініціативний Рух “Громадський Патруль”, “ІНСТИТУТ ДОСЛІДЖЕННЯ РОСІЙСЬКОЇ АГРЕСІЇ”, “КОМАНДА ЗЕ”, “МОЛОДІЖНИЙ ЦЕНТР ПАРЛАМЕНТАРИЗМУ”, “Об’єднання “САМОПОМІЧ”, “Рада з екологічної безпеки”, “Сильні громади”, “СЛУГИ НАРОДУ”, “Центр суспільних досліджень “ПОЛІС” мати офіційних спостерігачів під час чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року.

Разом з тим Комісія відмовила громадським організаціям “Люди Країни”, “Всеукраїнське об’єднання “Рух вільних селян”, “Народно-Конституційна Платформа Всеукраїнської Єдності”, “Міжнародний Антикримінальний Альянс”, “Міжнародний правовий альянс “Консул”, “Буковинський центр виборчих технологій”, Всеукраїнській громадській організації “КОМІТЕТ КОНСТИТУЦІЙНО-ПРАВОВОГО КОНТРОЛЮ УКРАЇНИ” у наданні дозволу мати офіційних спостерігачів під час чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року, оскільки питання спостереження за виборчим процесом не належать до статутної діяльності вказаних організацій.

Сьогодні, 1 лютого 2019 року Комісія завершила процес надання дозволу громадським організаціям мати офіційних спостерігачів під час чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року. Такий дозвіл отримали 139 громадських організацій.

Також під час засідання Комісія затвердила Вимоги до програмно-технічного комплексу інформаційно-аналітичної системи “Вибори Президента України” Єдиної інформаційно-аналітичної системи “Вибори” окружної виборчої комісії з виборів Президента України.

Розглянувши подання місцевих організацій політичних партій, про утворення депутатських фракцій яких оголошено на першій черговій сесії Верховної Ради України восьмого скликання та зареєстрованих у встановленому законом порядку у відповідній адміністративно-територіальній одиниці місцевих організацій політичних партій щодо кандидатур до складу Буринської районної виборчої комісії Сумської області, враховуючи, що інші кандидатури до складу зазначеної комісії є відхиленими, Комісія сформувала новий склад вказаної виборчої комісії у кількості 10 осіб.

До Комісії 28 – 30 січня 2019 року громадяни України Гоков О.П., Чопей В.В., Рекало П.Я., Тіщенко О.О., Андрухів Є.І., Пилипенко Н.І. подали заяви разом із доданими документами для реєстрації кандидатами на пост Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року.

Розглянувши подані документи, Комісія встановила їх невідповідність вимогам виборчого закону та відмовила зазначеним особам у реєстрації кандидатами на пост Президента України на чергових виборах Президента України.

Окрім того, Комісія зареєструвала уповноваженого представника кандидата на пост Президента України Симоненка П.М. у Центральній виборчій комісії з правом дорадчого голосу Герасименка Є.С. на чергових виборах Президента України.

Відділ взаємодії із засобами масової інформації Секретаріату Центральної виборчої комісії

01.02.2019 р.

Джерело: Вісник Переяславщини