Цукор в Україні подорожчає майже на чверть через зменшення виробництва, – «Укрцукор»

image
7 Серпня 2019, 10:03
Поділитися:

Виробництво цукру в 2019-2020 маркетинговому році (з вересня цього року по серпень наступного) складе 1,1-1,2 млн тонн, що на третину менше, ніж роком раніше, інформує «Сьогодні».

5 серпня прес-служба Національної асоціації цукровиробників України (НАЦУ) «Укрцукор» повідомила, що українські виробники в червні цього року експортували 24,8 тис. тонн цукру, що на 40% менше, ніж у травні.

«Оптово-відпускні ціни на цукор 2019-2020 МГ зростуть на 18% – до 13 тис. грн / тонн у зв’язку зі зменшенням виробництва цукру», – йдеться в повідомленні. У НАЦУ пов’язали очікуване скорочення виробництва зі зменшенням посівних площ під цукровим буряком, з несприятливими погодними умовами і поширенням хвороб рослин.

Крім того, за оцінками Асоціації, в цьому сезоні в Україні будуть працювати 32 цукрових заводи.
Раніше «Укрцукор»прогнозував, що виробництво цукру в Україні в 2019-2020 МР може скоротитися на 23-29% порівняно з попереднім МР – до 1,3-1,4 млн тонн. Таким чином, прогноз від 5 серпня погіршився.

У свою чергу фахівці закликають скоротити споживання цукру, продуктів та напоїв із значним його вмістом. Регулярне вживання солодких напоїв підвищує ризик не тільки карієсу, ожиріння і діабету ІІ-го типу, але також серцевих захворювань і передчасної смерті.

Джерело: Трибуна Бровари