ЦНАПи Київщини отримали 121 картридер ідентифікаційних карток

image
23 Серпня 2023, 19:04
Поділитися:

23 серпня 2023 г. 18:45

Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП) десяти громад Київської області отримали 121 зчитувач безконтактних ідентифікаційних карток. Такі картридери дозволяють підключати ID-карту до комп’ютера для зчитування інформації та/або для запису інформації на таку картку.

Про цеKВ стало відомо з повідомлення Київської обласної військової адміністрації.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Картридери дозволяють підключати ID-карту до комп’ютера для зчитування інформації та/або для запису інформації на таку картку. Це важливе нововведення, яке суттєво підвищить доступність, ефективність та інклюзивність державних послуг у ЦНАПах. Пристрої значно пришвидшать процедуру надання різних адміністративних послуг, наприклад: реєстрації місця проживання, народження і смерті, шлюбу та інших соціальних сервісів”, – сказано в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Повідомляється, що зчитувачі безконтактних ідентифікаційних карток скоротять час оброблення запитів і забезпечать безперебійне обслуговування громадян, які потребують державних послуг.

Картридери біометричних документів були придбані та передані UNDP Ukraine / ПРООН в Україні в межах проєкту “EU4Recovery – розширення прав і можливостей громад в Україні” (EU4Recovery) за фінансової підтримки Європейського Союзу та в партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України.

Як інформувала KВ, нещодавно уряд розширив перелік послуг органів виконавчої влади та адміністративних послуг, що надаються органами місцевого самоврядування у ЦНАПах. Серед нових доступних послуг – витяг про несудимість, необхідний для того, щоб стати на військовий облік.

Читайте: ЦНАПи допомагатимуть стати на військовий облік

Фото: ілюстративне, з відкритих джерел

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона