Ціна втечі від мобілізації – від $ 600: правоохоронці викрили чергову схему ухилянтів

image
10 Січня 2023, 20:11
Поділитися:

Правоохоронці викрили чергову схему незаконного переправлення іноземців та військовозобов’язаних через державний кордон.

Інформацію про це оприлюднили у пресслужбах поліції Києва та столичної прокуратури.

У відомствах зазначають, що “бізнес” створив 38-річний мешканець Києва, родом із Черкас.

Він організував схему легалізації та переміщення іноземців, а також військовозобов’язаних громадян України через державний кордон України під виглядом волонтерів. 

Статус волонтера надавав можливість іноземцям та ухилянтам безперешкодно перетинати державний кордон України у період воєнного стану.

Інформація про надання цих послуг розміщувалася на інтернет ресурсі разом із переліком цін, контактними даними організації та адресою розташування офісу. Ціна послуг становила від 600 до 1800 доларів США.

Організатора схеми затримали “на гарячому” під час передачі іноземцю незаконно отриманої посвідки про тимчасове проживання в Україні під виглядом волонтера.

Фігуранта затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Якщо суд визнає його винним, чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років.

Раніше ми розповідали, що СБУ затримала у Києві організаторів російської “фабрики тролів”.

Також писали, що у Києві перед судом постане чоловік, який став власником однокімнатної квартири за підробленими документами та домовився про її подальший продаж.

Головні новини Києва – 44.ua у Телеграмі: актуальні та превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua