Цікаво, весело та пізнавально: куди піти з дітьми у Києві взимку?

image
11 Січня 2023, 09:05
Поділитися:

Навіть той, хто сто років живе у столиці, щодня може відкривати для себе щось нове і незвідане. А надто діти! Запаморочливі атракціони, міста професій, унікальні музеї – стародавньому Києву є чим вразити і дітей, і дорослих.

Діти з нетерпінням чекають моменту, щоб провести час з батьками, повеселитися та побувати в нових незвіданих місцях. Виправдати дитячі надії легко, якщо спланувати свій час заздалегідь. У Києві є великий вибір цікавих місць для дітей, де малюки зможуть не тільки активно провести час, але і дізнатися щось нове.

Так, журналісти 44.ua підготували ТОП-10 локацій у Києві, де можна відпочити всією сім’єю.

Відкриває нашу підбірку мотузковий парк «Seiklar». В ньому є безліч розваг на свіжому повітрі, але найвідомішими є, звичайно ж, мотузкові стежки та перешкоди.

Мотузковий парк “Seiklar”

Як дістатися: вулиця Славгородська, 49, Київ, Україна, 02000. Від метро «Дарниця» можна доїхати маршруткою № 225, № 529, № 316 Харківським шосе.

Мотузковий парк

Мотузковий парк “Seiklar”

Ціни:

для дітей та підлітків – 60-80 грн.для студентів – 80-260 грн. (залежно від траси),для дорослих від 100 грн. до 320 грн.супровід інструктора – це +20-50 грн залежно від маршруту.

Мотузковий парк

Мотузковий парк “Seiklar”

Також є можливість придбати подарунковий сертифікат, який коштує 60-300 грн.

В адміністрації парку наголосили, що з 14 листопада парк зачиняється на реконструкцію. Обслуговування відвідувачів буде здійснюватися лише у вихідні дні.

Не забувайте підписуватись на наш Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua». Там ми публікуємо ще більше важливих та актуальних новин Києва, області та України, щоб ви завжди були в курсі та нічого не пропустили.

Розваги в Національному Експоцентрі України (ВДНГ)

Тематичний парк відпочинку «Зимова країна» має близько 20 локацій, які створять казковий настрій для всієї сім’ї. Ковзанка, фуд-корти, сотні аніматорів в яскравому одязі, святкова красуня-ялинка та кілометри яскравих світлодіодних гірлянд – не залишать байдужим ні дорослих, ні дітей.

Біля входу до Експоцентру встановили ялинку, яку прикрасили іграшками, створеними вихованцями художніх шкіл «Мозаїка» та «Художка». Біля ялинки встановлені Венеціанська карусель (130 грн) і колесо огляду. Також територією їздить паровозик «Північний експрес».

На фуд-корті можна замовити страви на грилі, чеський трдельник, хот-доги, крепи, какао та глінтвейн.

У разі повітряної тривоги робота парку призупиняється, відвідувачі можуть пройти до одного з найближчих укриттів у павільйони №1, 5 або 13. Після відбою тривоги можна повернутися, показавши квиток.

Адреса: станція метро «Виставковий центр».

Час роботи: щодня з 10:00 до 21:00.

Вхід: вільний. Частина коштів, отриманих локаціями, буде спрямована на потреби ЗСУ.

Протасів Яр

Це гірськолижний спортивний комплекс в Києві. Він є базою олімпійської підготовки збірних України з гірськолижного спорту та сноубордингу, а також навчальним і тренувальним центром дитячих і юнацьких спортивних шкіл Києва.

Траси:

150 метрів – дитяча навчальна траса.275 метрів з перепадом висот 60 метрів – для початківців.500 метрів з перепадом висот 60-80 метрів – комбінована траса середньої складності.320 метрів з перепадом висот 80 метрів – для спортсменів і досвідчених любителів (траса верифікована Міжнародною федерацією гірськолижного спорту (FIS).

Протасів Яр

Тарифи:

вихід на сніг – 100 гривень;користування витягом – 30 гривень за один підйом в будні, 40 гривень у вихідні і свята;прокат спорядження: комплект лижного та сноубордичного спорядження коштує 400 гривень за день для дорослих, 350 і 300 гривень – для дітей;денний абонемент на дві години – 300 гривень в будні дні і 400 гривень у вихідні та свята.

Протасів Яр

Як дістатися: Київ, вулиця Протасів Яр, 23А. Недалеко від НСК «Олімпійський». Від станції метро «Олімпійська» на маршрутці № 495, № 450. Від станції метро «Вокзальна» на маршрутці № 198, спуститися від зупинки Інститут серцево-судинної хірургії імені М.Амосова.

Протасів Яр

Протасів Яр

Графік роботи гірськолижного спорткомплексу «Протасів Яр»:

Понеділок

малий схил – з 12:00 до 21:00*;великий схил – з 12:00 до 21:00**;каса: з 12:00 до 20:30.

*зранку проходять технічні роботи**звертаємо Вашу увагу на те, що з 15:30 до 18:00 тренуються спортсмени (у цей час, великий схил та витяг тимчасово закриті для відвідувачів).

Протасів Яр

Протасів Яр

Вівторок-четвер

малий схил – з 10:00 до 21:00;великий схил – з 10:00 до 21:00*;каса: з 10:00 до 20:30.

*з 15:30 до 18:00 – відбуваються тренування спортсменів (у цей час, великий схил та витяг тимчасово закриті для відвідувачів).

П’ятниця

малий схил – з 10:00 до 21:00;великий схил – з 10:00 до 21:00;каса: з 10:00 до 20:30.

Субота

малий схил – з 10:00 до 21:00;великий схил – з 10:00 до 21:00;каса: з 10:00 до 20:30.

Неділя

малий схил – з 10:00 до 21:00;великий схил – з 10:00 до 21:00;касса: з 10:00 до 20:30.

Пейзажна алея і парковий комплекс близько Батьківщини-мати

Багато киян вибирають цю зону відпочинку у дворах центрального району Києва за круті гори і безліч природних перешкод. Якщо ще не наважуєтеся встати на лижі, просто поспостерігайте за екстремалами. Локація для відпочинку починається з Нацмузею столиці і закінчується біля вул. В. Житомирська, 40. Площа території – 1,48га. З алеї відкривається мальовничий вид на історичний Поділ і річку Дніпро.

На тарілках і санках можна покататися також в парку Слави. Є гірки для дорослих і дітей. Там багато різних спусків, дуже крутих і звичайних.

Ботанічний сад ім. М. Гришка

У багатьох жителів і гостей Києва ботанічні сади спершу асоціюються з теплим періодом року, однак насправді й взимку, коли випадає сніг, туди теж дуже навіть варто завітати. Парк прекрасний і влітку, і взимку. У холодну пору року крони дерев покриває пухнастий сніг, а з гір відкриваються чудові краєвиди на місто. Це гарне місце для відпочинку, куди можна піти всією сім’єю, на побачення, прогулятися поодинці. Можна покататися на санках, випити чай з медом і смакотою, спробувати глінтвейн.

Графік роботи: з середи по неділю з 08:30 до 21:00, понеділок-вівторок – санітарні дні.

Ботанічний сад ім. Гришка

Ботанічний сад ім. Гришка

Вартість вхідного квитка – 50 гривень для дорослих, 20 гривень для школярів та безкоштовно для дошкільнят, пенсіонерів та пільгових категорій громадян. З 2 січня вартість вхідного квитка до оранжерейного комплексу (крім вартості вхідного квитка до НБС) для всіх категорій відвідувачів – 50 грн.

Як дістатися: Київ, вул. Тимірязєвська, 1. Від станції метро «Печерська”» автобусом №62 до кінцевої зупинки «Ботанічний сад». Або пішки 25 хвилин від станції метрополітену «Печерська».

Ігровий центр «KidsWill»

Дитяче місто професій «KidsWill» – це інтерактивний ігровий центр для дітей. Така зменшена версія дорослого світу дозволить, граючи познайомитися більш ніж з 90 різними професіями, навчитися заробляти гроші та витрачати на свій розсуд. Це відкриє масу талантів, здібностей та вподобань дитини в професійному орієнтуванні.

Ігровий центр для дітей

Ігровий центр для дітей “Kids Will”

Також тут можна замовити дитячий День народження. Програми святкування з улюбленими героями мультфільмів та казок будуть цікаві для будь-якого віку.

У KidsWill регулярно відбуваються тематичні свята з подарунками, конкурсами, квестами й імерсійними шоу з повним зануренням в казку.

За вхідним квитком можна перебувати в місті цілий день.

Громадяни беруть участь в ігровому процесі: працюють на станціях, заробляють і витрачають фунти і т.д.

Громадянами міста можуть стати діти від 2 до 16 років.

Діти віком до 6 років проходять на територію міста професій виключно у супроводі дорослого.

Ціни:

для громадян міста професій: будній день – 240 грн, у вихідні та святкові дні – 300 грн. Вечірній квиток з 19:00 до 20:00 (з понеділка по п`ятницю) – 70 грн.для відвідувачі (не беруть участь в ігровому процес, відвідувачами міста професій можуть бути діти віком до 2 років, діти від 16 років і дорослі): у будь-який день – 100 грн.для груп від 7 осіб (відвідування організованих груп відбувається виключно в будні дні за попереднім записом. Тривалість групового відвідування – 2 години): у будні дні – 120 грн, у вихідні – 165 грн.

Ігровий центр для дітей Ігровий центр для дітей Ігровий центр для дітей

Де знайти та графік роботи:вул. Академіка Заболотного, 37, ТРЦ «ArtMall»; Пт, з 10:00, Сб – Нд – з 10:00 до 20:00.

Розважальний парк «Galaxy»

Сімейний розважальний парк «Галактика» – це унікальний, один з найбільших у Європі, критий тематичний парк площею 20 тис. м кв. Концепт парку був розроблений відомою бельгійською компанією КСС спільно з українською командою висококваліфікованих фахівців у сфері розваг.

Парк розпочав свою роботу у грудні 2016 року в ТРЦ «LAVINA MALL» і здобув статус Найбільшого парку розваг України, а ще став одним із найулюбленіших місць для відпочинку киян, туристів та гостей столиці.

Тут ви можете отримати море адреналіну та незабутніх вражень разом з друзями, провести сімейний уїк-енд з дітьми, близькими та рідними, або ж відсвяткувати день народження чи корпоратив.

Більшість атракціонів унікальні, вони призначені для всіх вікових категорій та відвідувачів будь-якого рівня достатку. До Ваших послуг світові бестселери: Американська гірка, Air Race, Pirate Ship, Disko 24, Midi Dance Party 360, Wind Shear Suspended-22, Башта падіння, тематична кімната жаху, дзеркальний та стрічковий лабіринти, батутний комплекс, дитячі майданчики, останні новинки в gaming-сфері – ігрові та VR-апарати різної конфігурації та тематики, пригодницький атракціон «SPACE HUB» та єдиний в Україні «Дінопарк», а також новий квест «Космічний портал».

Графік роботи: Пн – Нд з 10:00 до 21:00.

Контакти: м.Київ, вул. Берковецька 6-Д, ТРЦ «Лавина»(ст.м. Академмістечко).

З цінами можете ознайомитись за посиланням.

Океанаріум «Морська казка» та Музей Медуз

Опинитися в компанії морських зірок та черепах, помилуватися скатами та медузами, побачити живого восьминога і насолодитися розмаїттям коралів – до підводних мешканців рукою сягнути – від глядачів їх відділяє лише акрилове скло товщиною 8 см.

Океанаріум та Музей Медуз

Океанаріум та Музей Медуз

В океанаріумі представлена ​​жива колекція, яка містить більше 2 600 мешканців: риб, рептилій, амфібій, безхребетних тварин, що відносяться майже до 170 видів тварин. На площі близько 800 м² розташовано 50 акваріумів, відкриті басейни та підводний тунель загальним обсягом 200 000 л води.

У «Морській казці» кожен відвідувач може не тільки поринути у атмосферу магічного оточення підводного світу, але й стати свідком шоу годування акул та морських черепах, що проходить кожної п’ятниці о 15:00.

Океанаріум та Музей Медуз

Океанаріум та Музей Медуз

Адреса: вулиця Андрія Малишка, 3, ТЦ «Дитячий Світ».

Океанаріум працює за розкладом:

Понеділок: з 10:00 до 15:00, каса працює до 14:30.Вівторок, середа, четвер, п’ятниця: з 10:00 до 18:00, каса працює до 17:30.Субота та неділя: з 10:00 до 19:00, каса працює до 18:30

Але ситуація може змінитися будь-якої миті, тому будь ласка, перевіряйте графік роботи перед відвідуванням.

Вартість квитків:

Дитячий 3-14 років – 200 гривень (Дітям до 14 років вхід у супроводі дорослих).Дорослий – 250 гривеньПільговий тариф – 200 грн, діє в будь-який день, крім вихідних та святкових днів. Пільги надаються на підставі посвідчень.Дітям з інвалідністю вхід безкоштовний завжди (до 17 років і при наявності посвідчення).Дітям до 3-х років безкоштовно при наявності документа.

Якщо захопитесь морською тематикою, то не оминайте музей Медуз. Його було відкрито наприкінці 2018 року. Це був абсолютно новий та сміливий проєкт, який створила команда професійних акваріумістів.

Океанаріум та Музей Медуз

Океанаріум та Музей Медуз

Тут ви дізнаєтесь, скільки відомих людству видів медуз мешкає на планеті, які із них смертельно отруйні, а яка медуза, взагалі, – єдина безсмертна істота на планеті. Ви особисто побачите екзотичну колекцію медуз, зможете поспостерігати за їх неквапливим танцем у акваріумі та дізнаєтесь багато цікавих і корисних фактів про них.

Океанаріум та Музей Медуз

Океанаріум та Музей Медуз

Графік роботи музею:

Понеділок – санітарний день.Вівторок-П’ятниця – 12:00-20:00. Каса працює до 19:30.Субота-Неділя/Святкові дні – 10:00-20:00. Каса працює до 19:30.

З цінами можете ознайомитись на сайті музею.

Де знаходиться: Київ, вул. Хрещатик, 7.

Дитяча залізниця

Дитяча залізниця з’явилась у Києві ще на початку 50-х років. З тих часів вона зізнала багатьох модифікацій, проте є дещо незмінне – щире захоплення малюків під час першого знайомства із нею.

Київська дитяча залізниця

Київська дитяча залізниця

Дитячу залізницю Києва прокладено по колу, її довжина становить близько 3 км. Працюють дві станції дитячої залізниці: Вишенька та Яблунька.

Київська дитяча залізниця

Київська дитяча залізниця

Мабуть, одним з найбільш вражаючих об’єктів дитячої залізниці є віадук приблизно 20 метрів заввишки та 100 метрів завдовжки. Це найбільша споруда усіх дитячих залізниць. Віадук прокладений крізь яр і, дивлячись у глибину цього яру, відчуваєш легке запаморочення!

Ще одна важлива особливість дитячої залізниці Києва – вузькоколійний паровоз ГР, родом із Німеччини, який працює на дровах. У світі залишилось лише три такі паровози у робочому стані, і один із них – у Києві.

Цікаво, що залізницею керують діти. На території дитячої залізниці є гурток, де юні залізничники вивчають особливості роботи машиніста тепловозу та його помічника, чергового та диспетчера, касира та провідника. У період з жовтня по квітень вони засвоюють теорію, а потім – із травня по серпень – проходять практику.

Київська дитяча залізниця

Київська дитяча залізниця

Графік роботи:

Понедельник-Середа – Не працює.Четвер – з 10:30 до 17:10.П’ятница – з 10:30 до 17:10.Субота – з 10:30 до 18:50.Неділя – з 10:30 до 18:50.

Ціни:

Київська дитяча залізниця

Де знайти: Київ, вулиця Парково-Сирецька, 2.

Київський зоопарк

Зоопарк – це природоохоронна, науково-дослідна та культурно-освітня установа.

Протягом року фахівці зоопарку проводять цікаві науковопросвітницькі акції, оглядові та тематичні екскурсії на казковому потязі, а також акції під час канікул.

Відзначаються міжнародні, державні, муніципальні, народні свята і дні, присвячені окремим групам тварин – мешканцям Київського зоопарку.

На базі Київського зоопарку активно діє гурток юннатів, в якому діти отримують знання з біології, систематики, зоогеографії наземних і водних тварин, знайомляться з колекцією тварин Київзоо, яка налічує близько 300 видів, доглядають за ними, вивчають їх поведінку та цикли розвитку, основи природоохоронної діяльності України та світу.

У зоопарку нагадують, що з 14 листопада він працює в режимі парку з можливістю огляду тварин у вольєрах просто неба. Зимові приміщення зараз закриті для відвідувачів.

Час роботи квиткових кас: Пн. з 12:00 до 15:00, Вт.-Нд. з 10:00 до 15:00. Час знаходження на території зоопарку – до 16:00.

Київський зоопарк

Київський зоопарк

Вартість вхідних квитків становить:

100 гривень для дорослих відвідувачів;квиток придбаний онлайн – 80 гривень;60 гривень для студентів та власників «Картки киянина»;50 гривень для пільгових категорій відвідувачів;дітям до 5 років вхід безкоштовний.

Також розповідали про столичні ковзанки, де можна весело провести час з друзями, колегами чи знайомими.

Нагадаємо, ми зібрали для вас більше інформації про те, як ви можете допомогти країні та армії в тилу, звичайно ж на добровільній основі.

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua