Цієї ночі Повітряні сили в небі над Україною збили 16 крилатих ракет

image
15 Серпня 2023, 09:50
Поділитися:

15 серпня 2023 г. 09:44

Сьогодні, 15 серпня, близько 4 години ранку російські окупанти завдали удару по Україні ракетами повітряного та морського базування. Загалом було випущено по Україні 28 крилатих ракет різних типів, з яких силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з підрозділами інших складових Сил оборони було знищено 16.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Повітряних сил.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як повідомляють в Повітряних силах, близько 4 години ранку 15 серпня 2023 року російські окупанти завдали удару по Україні ракетами повітряного та морського базування.

Загалом зафіксовано пуски щонайменше 28 крилатих ракет різних типів:

4 крилаті ракети Х-22 – з шести літаків дальньої авіації Ту-22М3 (аеродроми базування Сольци, Шайковка);

20 крилатих ракет Х-101/Х-555 з 11 літаків стратегічної авіації (аеродроми базування Енгельс, Олєнєгорськ);

4 крилаті ракети “Калібр” з фрегата з акваторії Чорного моря (район Ялти).

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“По всій території України було оголошено повітряну тривогу. У багатьох регіонах працювала протиповітряна оборона: зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи, винищувальна авіація, підрозділи безпосереднього прикриття”, – повідомляють Повітряні сили.

Зазначається, що в результаті протиповітряного бою силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з підрозділами інших складових Сил оборони було знищено 16 крилатих ракет Х-101/Х-555, “Калібр”.

Крім того, зафіксовано 8 пусків ворожих зенітних керованих ракет С-300/С-400 по Дніпропетровській та Запорізькій областях. Про наслідки ракетного удару, руйнування та постраждалих повідомлять місцеві військові адміністрації.

Нагадаємо, протягом минулої доби російські окупанти завдали ракетно-авіаційний удар по території України, застосувавши 8 ракет “Калібр” та 15 іранських ударних дронів “Shahed-136/131” по Одеській області. В результаті успішної бойової роботи силами та засобами нашої протиповітряної оборони усі ракети “Калібр” та БпЛА було знищено. Загалом ворог завдав 14 ракетних та 72 авіаційних ударів, здійснив 63 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки, торгівельний центр, студентський гуртожиток, дитячі садочки, школи та інша цивільна інфраструктура. Протягом минулої доби відбулось понад 15 бойових зіткнень.

Читайте: ЗСУ продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, – Генштаб

Фото: Укрніформ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона