Церемонія нагородження найкращих представників Київщини спортивної

image
19 Березня 2019, 17:25
Поділитися:

За ініціативи Управління фізичної культури і спорту Київської обласної державної адмінітсрації відбувся урочистий захід “Церемонія нагородження найкращих представників спортивної Київщини” за результатами 2018 року в рамках розширеної наради представників спортивної галузі області.

На захід, присвячений підведенню підсумків в сфері фізичної культури і спорту за результатами 2018 року окрім відомих спортсменів завітали їх тренери, керівники ДЮСШ, очільники комунальних закладів спортивного спрямування, спортивні функціонери, представники засобів масової інформації.

Розпочалися урочистості вітальними словами від начальника Управління фізичної культури і спорту Київської обласної державної адміністрації Сергія Тимофєєва.

Начальник Управління поділився останніми здобутками області за минулий рік. Зокрема, йшла мова про створення у 2018 році резервної штатної збірної команди Київської області з олімпійських видів спорту, до складу якої входить 40 спортсменів, з офіційним працевлаштування. На збірну цьогоріч з обласного бюджету виділена сума близько 1,9 млн. грн. А також про ще одну започатковану 2017 року справу Управлінням фізичної культури і спорту – забезпечення «Стипендіями видатних, молодих та перспективних спортсменів і їх тренерів». Минулоріч загальна сума стипендій сягала 1 200 млн. грн. Цьогоріч розмір стипендіального фонду розглядатиметься на найближчій сесії Київської облради.

Очільник спорту Київщини повідомив про стан розвитку спортивної галузі та спортивими досягненнями. Так, за результатами рейтингу з літніх олімпійських видів спорту Київська область має за 2018 рік 5 місце. З неолімпійських видів спорту – 3 місце.

Кількість завойованих призових місць на офіційних змаганнях з олімпійських та неолімпійських видів спорту збільшилася у 2018 році в порівнянні з 2017 на 15 %. У загальноукраїнському рейтингу за підсумками 2018 року серед шкіл вищої спортивної майстерності Київська обласна ШВСМ посіла 5 місце. Присвоєно спортивних звань та розрядів: заслужених майстрів спорту України – 9, заслужених тренерів України – 5, майстрів спорту міжнародного класу – 50. Майстрів спорту України – 185. Кандидатів в майстри спорту – 789. І спортивних розрядів – 516.

Стан виконання Київської обласної програми розвитку фізичної культури та спорту „Київщина спортивна” на 2017-2020 роки у 2018 році склав 99,92%.

У рамках заходу відбулося нагородження тих, хто зробив свій безцінний внесок у розвиток спорту столичної області. За високі спортивні досягнення, гідне представлення України та Київщини на спортивній арені та за підсумками результатів 2018 року, кращими спортсменами Київської області визнано боксера Тараса Бондарчука, борця вільного стилю Олексія Боруту, представника паралімпійського спорту,  лижника Григорія Вовчинського, найкращого в академічному веслуванні Сергія Гриня, «класика» Олександра Грушина, кращого спортсмена з таїландського боксу Муей-Тай Владислава Єременка, легкоатлетів Мар’яна Закальницького і Аліну Шух, п’ятиборця Олександра Товкая та дзюдоїста Дільшота Халматова.

За особистий вагомий внесок у розвиток фізичної культури і спорту на Київщині, високий професіоналізм та відданість справі, активну життєву та громадянську позицію, пропаганду здорового способу життя та за підсумками результатів 2018 року, кращими тренерами Київської області визнано тренера з дзюдо Карена Балаяна, тренера з вільної боротьби Анатолія Гуральського, тренера з таїландського боксу Муей–Тай Ярослава Дякіна, кращого тренера з лижних перегонів (УОРА) Анатолія Завєдєєва, тренера з греко-римської боротьби Віктора Лозового, тренера з сучасного п’ятиборства Олега Плаксіна,  тренера з боксу Олександра Поліщука, тренера з академічного веслування Віру Француз, тренерів з легкої атлетики Олександра Шевченка та Майю Шух.

Відзначили нагородами переможців та призерів огляд-конкурсу серед ДЮСШ Київської області за значний вклад у розвиток фізичної культури і спорту в Київській області та за підсумками результатів 2018 року дитячо-юнацькі спортивні школи, відповідно до груп. Так, до першої групи потрапили березанський «Старт», бориспільська ДЮСШ, №1 ФСТ «Спартак». ІІ- група: ДЮСШ Броварської міської ради, КООФСТ «Україна» та ДЮСШ Обухова. ІІІ- група: ДЮСШ управління освіти Броварської міськради, Ірпінська, Києво–Святошинський «Максимум». ІV- група: Комплексна ДЮСШ ВФСТ „Колос”, білоцерківська ДЮСШ №1 та броварська ДЮСШ.

Відзначено нагородами і комунальні заклади Київської обласної ради увійшли Київський обласний центр олімпійської підготовки, Броварське вище училище фізичної культури, Київська обласна ДЮСШ, Київська обласна КДЮСШ, Київський регіональний центр «Інваспорт», Київський обласний ліцей фізичної культури і спорту, Київсбка обласн школа вищної спортивної майстерності, СДЮСШОР «Промінь» з велосипедного спорту та обласний центр «Спорт для всіх».

Минулого року була створена штатна спортивна команда  резервного спорту  Київської  області з олімпійських видів спорту, до складу якої увійшли 40 спортсменів, з офіційним працевлаштування. І сьогодні новим збірникам в урочистій обстановці були вручені посвідчення членів штатної спортивної команди. В збірній представлені такі види спорту як біатлон, бокс, вільна та греко-римська боротьба, велоспорт, академічне веслування, дзюдо, легка атлетика, плавання та скелелазіння.

Вручали сьогодні і спортивні звання. Користуючись урочистістю моменту, Сергій Тимофєєв вручив посвідчення «Заслужений майстер спорту України»: Байсарова Катерина   (зі спортивних танців), Дибань Олена (зі спортивних танців), Завадська Єлизавета  (зі спортивних танців), Зінченко Андрій  (зі спортивних танців), Сіроштан Євгеній      (зі спортивних танців). Звання «Заслужений тренер України» отримала Ільїна Вікторія    (зі спортивних танців). І новоспечені «Майстри спорту України» – Гончаров Богдан (з сучасного п’ятиборства), Кравченко Іван (з боротьби вільної), Підлипенець Данііл (з боротьби вільної), Усиченко Олексій (з практичної стрільби).

На завершення свята Управлінням фізичної культури і спорту було відзначено засоби масової інформації, які висвітлюють спортивне життя Київщини. Журналісти, фотокореспонденти та головні редактори провідних всеукраїнських та обласних видань отримали подяки «За о’бєктивне й незаангажоване висвітлення спортивного життя Київщини».

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація