Центри «екстренки» отримали 25 автомобілів швидкої допомоги за сприяння Фундації Олени Зеленської

Центри «екстренки» отримали 25 автомобілів швидкої допомоги за сприяння Фундації Олени Зеленської
9 Жовтня 2024, 19:30
Поділитися:

 

Автомобілі оснащені необхідним обладнанням для надання екстреної допомоги, включаючи реанімаційний блок з апаратом ШВЛ та дефібрилятором, що дозволить лікарям проводити реанімаційні заходи на місці. 

“Поспілкувалася з бригадами однієї зі станцій швидкої медичної допомоги на Київщині та ознайомилася з їхньою роботою: від прийому виклику до повернення на місце базування. Ці люди щодня роблять неймовірне – рятують чиєсь життя, і всі ми розуміємо, що зробити це за відсутності спеціального транспорту дуже складно. Сьогодні від наших іноземних партнерів передаємо в обласні Центри «екстренки» 25 автомобілів швидкої допомоги. Сподіваюся вони допоможуть фельдшерам та лікарям рятувати ще більше життів”, – зазначила засновниця Фундації Олена Зеленська. 

“В умовах постійних обстрілів та цілеспрямованих атак на медичну інфраструктуру з боку росії ми робимо все можливе, щоб забезпечити належну медичну допомогу нашим пацієнтам. Важливу роль у цьому відіграє ефективна робота служб екстреної медичної допомоги. Особливо вдячний нашим партнерам за підтримку, зокрема у відновленні автопарку “швидких”, які часто стають мішенню для ворога. Станом на сьогодні знищено 261 автомобіль швидкої допомоги, 225 – пошкоджено та 125 – втрачено. Передані 25 автомобілів, спроектовані як мобільні відділення інтенсивної терапії, використовуватимуться для надання необхідної допомоги пацієнтам, які потребують додаткових заходів для підтримки життя під час транспортування до лікарень та між лікарнями”, – сказав Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Автівки вже розподілені між 17 регіональними центрами екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, зокрема у Волинській, Дніпропетровській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Одеській, Рівненській, Тернопільській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій, Сумській та Чернігівській областях. 

“Підтримка системи екстреної медичної допомоги є вкрай важливою, оскільки її належне функціонування є стратегічним компонентом системи охорони здоровʼя. Від початку повномасштабної війни робота бригад ЕМД постійно модернізується, адаптуючись до численних викликів. Наявність високоякісного обладнання є обовʼязковою передумовою їх роботи та значно підвищує шанси на порятунок життя постраждалих. Ми вдячні Фундації Олени Зеленської за значний вклад в розвиток системи ЕМД”, – додав керівник ДЗ «Український науково-практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоровʼя України Віталій Крилюк.

Зазначимо, минулого тижня, під час робочої поїздки Віктора Ляшка на Сумщину,  4 з 25 автомобілів були оперативно передані Сумському обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. На Сумщині реанімобілі вже працюють на евакуаційних маршрутах та рятують життя українців.

З початку повномасштабної війни за координації МОЗ отримано 1070  автомобілів швидкої медичної допомоги у рамках гуманітарної допомоги, з яких 60 є броньованими. Зокрема, 77 автомобілів отримано через Фундацію Олени Зеленської. 

Нагадаємо, нещодавно Міністерство охорони здоров’я отримало 10 спеціалізованих автомобілів від ПРООН за підтримки ЄС та урядів Канади і Данії. 

The post Центри «екстренки» отримали 25 автомобілів швидкої допомоги за сприяння Фундації Олени Зеленської appeared first on Київська обласна військова адміністрація.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація