Центральний залізничний вокзал у Києві зробили інклюзивнішим: що змінили?

image
13 Січня 2023, 13:04
Поділитися:

Центральний залізничний вокзал в Києві став більш доступним.

Так, восени 2022-го “Укрзалізниця” звернулася до ініціативи “Доступно.UA” за рекомендаціями щодо створення інклюзивного простору на вокзалі. Вже на початку грудня моніторингова група відмітила ряд змін, які вже покращують комфорт відвідувачів, повідомляють в Доступно. UA.

Що змінилося за цей час

на переході від головного входу до зупинок громадського транспорту нівельовані перепади між тротуаром та дорогою, а також нерівності та ями, зроблене якісне покриття;на переходах по ліву та праву сторону вокзалу з’явилися пониження;з’явилися пониження на переходах від зупинок громадського транспорту до McDonalds та закладу «Дрова»;ненормативні пандуси переробили, встановили нормативні поручні вздовж пандусів;біля сходів на Південному вокзалі встановили поручні;переоблаштували паркувальні місця для людей з інвалідністю;віконце 22-ї каси для обслуговування пасажирів понижено, а також зроблений вільний простір під ним;переоблаштовано душову кабіну;персонал пройшов тренінг по спілкуванню та взаємодії з людьми з інвалідністю.

Центральний залізничний вокзал у Києві зробили інклюзивнішим: що змінили?, фото-1

Зазначається, що на Центральному залізничному вокзалі планують втілити ще багато змін, які якісно впливатимуть на зручність користування маломобільними групами населення, зокрема й доступу до платформ.

Ми продовжуємо пропонувати варіанти архітектурних рішень та на практиці пояснюємо, чому важливо дотримуватися Державних будівельних норм, і як це впливає на якість життя суспільства загалом. Ми віримо, що ситуація з доступністю вокзалів поступово змінюватиметься по всій Україні. Головне, що цей процес запущено, – зазначають в “Укрзалізниці”.

Раніше ми розповідали, що на вокзалі Києва з’являться безкоштовні зарядні станції

44.ua у Телеграмі: термінові, актуальні, превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua