Центральний телеканал розповів про котячі «котеджі» в Ірпені (відео)

image
2 Лютого 2021, 19:05
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

На телеканалі «Інтер» вийшов сюжет, присвячений будиночкам для безпритульних котів, які встановлює в Ірпені міська Служба захисту та лікування тварин.

Як розповіла журналістам керівниця Служби Євгенія Мельник, у місті вже є десяток таких котячих помешкань. Вони різних розмірів, але всі захищають своїх жителів від морозів. Будиночки зроблені з натуральної деревини, утеплені пінопластом, вистелені сіном; усередині двоповерхових споруд є східці. Біля кожної «котохати» – миска для їжі й табличка з докладною інформацією про тих, хто тут живе.

«Якщо хтось бажає, котика можна взяти додому. Набирає номер телефону – і ми привозимо паспорт, (документ про) вакцини – для того, щоб людина знала, що вона бере здорову тваринку», – зазначає Євгенія Мельник.

У сюжеті розповідаєтся, що проєкт кожного з будиночків розробляв працівник Служби захисту і лікування тварин Олексій Олійник. Виготовлення одного котячого помешкання тривало близько двох тижнів. Кошти на це жертвували містяни.

Зазначається, що до нових об’єктів ірпінці вже звикли й самі несуть тваринам їжу. Підгодовують чотирилапих і працівники міської ради, біля якої нещодавно з’явився котячий «котедж».

«Багато хто в нас, коли йде обідня перерва, виходить, підгодовує безпритульних тварин. Я вважаю, це нормально. Це така “європейська якість”», – сказав журналістам мер Ірпеня Олександр Маркушин, якого знімальна група застала біля котячої хатинки в момент годування тварин.      

Надалі в планах зоозахисників і містян – встановлення в місті мережі пунктів із водою, щоб із настанням спеки коти й собаки змогли втамувати спрагу, зазначається в сюжеті.

Нагадаємо, котячий будиночок біля мерії – десятий за рахунком в Ірпені – з’явився минулого тижня. Його встановили поруч із подвір’ям покинутого будинку, де мешкає аж вісім кішок.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!



Джерело: ITV