Центр порятунку диких тварин у Чубинському просить про допомогу

Центр порятунку диких тварин у Чубинському просить про допомогу
2 Квітня 2024, 13:48
Поділитися:

Центр порятунку диких тварин у селі Чубинське на Київщині звертається з прохання про допомогу великій кішці на ім’я Тигрюля та іншим врятованим тваринам, які проходять там реабілітацію, доки їм підшуковують новий безпечний дім.  

Очільниця Центру порятунку диких тварин Наталя Попова на офіційній сторінці організації у мережі Фейсбук нагадала, що Тигрюлю врятували у 2022-му році в Харківській області. Її стан був вкрай важким — серйозні проблеми із шлунково-кишковим трактом, печінкою, нирками, а також стара травма колінного суглоба, яка спричиняла нестерпний біль. За цей час було зроблено все можливе, щоб стабілізувати стан тварини. Але у 2023-му році тигриці довелося пережити новий стрес: 11 листопада внаслідок переляку через вибухи, що прозвучали неподалік закладу, вона вдарилась об решітку та травмувалася. 

Тигрицю виходили знову. На жаль, повністю вилікувати її вже неможливо. Тварина пожиттєво потребуватиме постійної підтримуючої терапії і Центр порятунку диких тварин має досвід і можливості, щоб забезпечити їй комфортне життя. Зараз її утримання (годування і лікування) коштує 1800 гривень на день. 

Крім тигриці, під опікою центру порятунку знаходиться дев’ять великих хижаків та більше десятка інших тварин та птахів, які потребують допомоги. Наприклад, зараз на реабілітації у закладі перебувають лисиця без лапи, що потрапила у капкан, їжак — теж без лапи, врятовані зайченята та навіть фретка (одомашнений тхір). Коли на лікування потрапляють «місцеві мешканці» — їжаки, лиси, бобри, борсуки тощо, після одужання їх випускають у дику природу. Із великими хижаками — левами, тиграми та ведмедями — складніше, їм непросто підшукати новий дім. 

Центр порятунку диких тварин, що функціонує на благодійні пожертви, знову звертається до друзів, які постійно підтримують його підопічних, та всіх небайдужих громадян з проханням допомогти подбати про Тигрюлю та інших мешканців. Без цієї підтримки Центру не впоратися. Можна стати віртуальним опікуном Тигрюлі або іншого підопічного притулку на обраний вами період — один день, кілька днів або навіть цілий місяць. Деталі програми опікунства можна знайти на Фейсбук сторінці організації: https://www.facebook.com/wildanimals.ua 

Реквізити для підтримки Центру порятунку диких тварин: 

https://campsite.bio/helpwildanimalsua

https://send.monobank.ua/jar/5N9kmyQKKa

PayPal: [email protected]

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама