“Це несправедливо”: суд виніс вирок за “п’яне” ДТП за участю Ступки – актор не погоджується

image
24 Листопада 2023, 13:35
Поділитися:

Голосіївський районний суд Києва виніс вирок українському актору Остапу Ступці у справі про дорожньо-транспортну пригоду, яку він влаштував 4 квітня, знаходячись в стані алкогольного сп’яніння. Тоді через аварію постраждав чоловік.

Про це повідомляє “Суспільне”.

За скоєне суд призначив народному артисту покарання у вигляді обмеження волі строком на 3 роки та позбавив права керування авто на 8 років. Окрім того, артист повинен заплатити близько 10 тис. грн за проведені експертизи.

Зазначимо, що обмеження волі – не означає, що Ступка проведе строк за гратами. Протягом трьох років артист повинен з’являтися у спеціальні установи та виконувати суспільно-корисні роботи.

Остап Ступка не погодився з вироком суду, та вважає, що можна було обійтися штрафом. Захист актора збирається оскаржувати рішення та подавати на апеляцію.

“Це досить несправедливе рішення. Є багато пом’якшувальних обставин. Ми могли вийти на штраф, що було би доречніше та справедливіше для держави, бо сума немаленька. Мінімально — це 170 тис. грн. Також не вирішена доля арештованого майна”, — сказав він.

Протягом місяця, доки вирок не набуде сили, актор буде під нічним арештом з 00:00 до 05:00 ранку.

В свою чергу, прокуратура також планує оскаржити вирок через “неправильне застосування закону про кримінальну відповідальність” і надто м’яке покарання.

Ми маємо Telegram-канал «Головні новини Києва – 44.ua». Не забувайте підписуватись та читайте новини, щоб завжди бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua