Цьогоріч понад тисячу дітей з Київщини оздоровлено в рамках обласної програми, – Семенова

image
6 Серпня 2021, 16:09
Поділитися:

6 августа 2021 г. 16:03

Цьогоріч 1020 дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей з багатодітних та малозабезпечених родин та дітей з особливими фізичними та психологічними потребами Київщини направлено на оздоровлення та відпочинок на узбережжя Чорного моря в рамках програми “Щаслива родина – успішна країна”.

Про це, як стало відомо KV, повідомила на своїй сторінці у Facebook заступник голови Київської обласної ради, депутатка від “Європейської Солідарності” Тетяна Семенова після заслуховування звітів керівників структурних підрозділів КОДА про стан виконання Київських обласних комплексних цільових програм за перше півріччя 2021 року.

За словами Семенової, на 2021 рік з обласним бюджетом виділено 24 100 тис. гривень на фінансування програми “Щаслива родина – успішна країна”.

в Телеграм

“Цьогоріч 1020 дітей Київщини різних категорій направлено на оздоровлення та відпочинок на узбережжі Чорного моря. 900 – це діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, діти з багатодітних та малозабезпечених родин. Ще 120 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, з особливими фізичними та психологічними потребами, які не можуть перебувати в закладах оздоровлення та відпочинку самостійно і потребують індивідуального догляду. Загалом закуплено путівок на загальну суму 12628,31 тис. гривень”, – зазначила депутатка від “ЄС”.

Заступниця голови КОР наголосила, що наразі на Київщині функціонує 60 дитячих будинків сімейного типу. Задля покращення соціально-побутових умов вихованців придбано 3 автомобілі FIAT Talento combi.

“Крім того, завдяки програмі “Щаслива родина – успішна країна”, Київським обласним центром соціальних служб організовано та проведено 9 навчань з проблем виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування для 124 кандидатів у опікуни/піклувальники, усиновлювачі”, – зауважила Семенова.

Як йдеться в повідомленні, ціль програми “Щаслива родина – успішна країна” – попередження насильства в сім’ї, протидія торгівлі людьми, вирішення питань оздоровлення дітей та всебічної підтримки родин, які потребують особливої соціальної уваги й допомоги та багатьох інших напрямків, які допоможуть дітям і деяким родинам не відчувати себе покинутими сам на сам із проблемами.

Нагадаємо, як раніше писала KV, жителі Київщини обурені роботою приміських перевізників та умовами перевезень на регулярних автобусних рейсах. Заступник голови Київської облради, депутатка від “Європейської Солідарності” Тетяна Семенова вже звернулася до управління пасажирських перевезень КОДА з проханням вирішити проблему з організацією пасажирських перевезень в області.

Читайте: В Іванківській ОТГ відкрилася громадська приймальня депутатів від “Європейської Солідарності”

Фото: Європейська Солідарність

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона