Цього тижня в столиці відбудеться чемпіонат з веслування на човнах «Дракон»

image
9 Вересня 2019, 14:12
Поділитися:

11 вересня о 17:00 в Києві вперше урочисто стартує клубний чемпіонат із веслування на човнах «Дракон» ICF 2019. 

Про це повідомили у столичній мерії.

Понад 1000 учасників із  Китаю, США, Канади, Угорщини, Німеччини, Чехії, Польщі, Молдови, Швеції та інших країн завітають до Києва, аби продемонструвати свою майстерність і поборотися за перемогу.

12-15 вересня на Оболонській Набережній, а саме: на Київському водному стадіоні, можна буде побачити, як кращі команди з усього світу змагатимуться за перемогу. Україну готуються представляти 15 клубів з усіх регіонів: «Дніпро», «Буревісник», «Кайзер», «Айронмен», «ДБС Київ», «Мала Флотилія», «АВС», «Отаман», «Гетьман», «Харків», «Драгонком», «Сальса» та інші.

Нагадаємо, що веслування на човнах «Дракон» – це веслування на великому каное, з головою дракона і хвостом. Двадцять спортсменів розміщені в каное по десять з кожного боку. На кормі перебуває керманич. Офіційні змагання проводять тільки на 10-місних і 20-місних човнах на дистанціях від 200 до 2000 метрів у чоловічому, жіночому і змішаному класах. Історія цього виду спорту почалася понад 2000 років тому в Китаї. Нині цей різновид веслувального спорту входить переліку офіційно визнаних дисциплін в Україні. 

Статус цього виду – неолімпійський.

Читайте також: Стало відомо, хто стане спікером Інвестиційного форуму у Києві

Читайте також: stn/item/26233-bilya-metro-dnipro-z-yavivsya-yaskravij-mural

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV