Цього року платники Київщини майже вдвічі більше сплатили податків до Держбюджету

image
10 Травня 2019, 14:10
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

За чотири місяці поточного року платники податків Київщини збільшили відрахування до Державного бюджету на 46% або 1,3 мільярда гривень у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Про це повідомив начальник ГУ ДФС у Київській області Олексій Кавилін.

За наданою ним інформацією, у січні-квітні 2019 року до бюджету надійшло 4,4 мільярда гривень. Кавилін підкреслив, що позитивна динаміка не менш ніж у 30% спостерігається за всіма видами бюджетоформуючих податків, – повідомляє КОДА .

«Вже традиційним лідером за обсягами сплати до держбюджету є податок на додану вартість, якого з початку року сплачено 2,2 мільярда гривень. Такий показник зріс на 38% порівняно з минулорічним, що у грошовому еквіваленті дорівнює 586 мільйонам гривень. Друге місце посідає податок на доходи фізичних осіб із сплаченою сумою у 954 мільйони гривень. Це на третину або 221 мільйон гривень більше, аніж було перераховано у відповідному періоді  минулого року. Завершує трійку податок на прибуток підприємств: 936,6 мільйона гривень проти 439,3, що надійшли торік. Додатково до державного бюджету сплачено 497,3 мільйона гривень», повідомив очільник фіскальної служби регіону.

На 30% зросла сума сплати військового збору – 274,5 млн. грн., додатково на обороноздатність країни надійшло 64 мільйони гривень. За користування надрами сплачено 6 млн. грн. рентної плати, що на 30% або 1,4 млн. грн. перевищує відповідний період минулого року.  Більше ніж у два рази зріс показник надходжень зі сплати екологічного податку: 20,4 млн. грн. проти 10,8 млн. грн., перерахованих у січні-квітні минулого року. Виробники підакцизної групи товарів сплатили до держбюджету 1,7 млн. грн. Це на 25% або 340 тис. грн. більше за відповідний період 2018 року.

Загалом за обсягами сплати податків до бюджетів усіх рівнів найбільші суми надійшли від суб’єктів оподаткування, задіяних у сферах торгівлі та ремонту автотранспорту: протягом чотирьох місяців ними сплачено 1,7 млрд. грн. до бюджетів усіх рівнів. Переробна промисловість забезпечила надходження у розмірі 1,4 млрд. грн., а сiльське, лiсове та рибне господарства принесли казні суму в 1,2 мільярда гривень податкових платежів. 



Джерело: ITV