Триває співпраця еко-станції біля Ржищева з Могилянкою

Триває співпраця еко-станції біля Ржищева з Могилянкою
8 Червня 2024, 18:29
Поділитися:


Джерело: Екологічна Дослідницька Станція “Глибокі Балики”

Цьогорічна практика стала чудовою можливістю для студентів Могилянки поглибити свої знання про місцеві екосистеми та дослідити роботу станції. Вони брали участь у екскурсіях, знайомилися з проектами та експериментами, що проводяться на станції, та активно долучалися до їхнього виконання, – розповіли на станції.

Особливу увагу було приділено науковій екостежці. Студенти не лише вивчали її структуру, але й пропонували свої рекомендації щодо облаштування, виконували роботи з її вдосконалення та досліджували геологічні й біологічні компоненти.

Очолювала практику доктор геологічних наук Катерина Деревська, професор Києво-Могилянської академії. Під її керівництвом студенти ретельно досліджували особливості місцевої геології та геоморфології, наносячи їх на карти.

Окрім геологічних досліджень, студенти зосередилися й на біологічних аспектах, активно обмінюючись знаннями та досвідом. Екостанція “Глибокі Балики” пишається тим, що стала місцем, де молоді дослідники отримали цінні практичні навички та досвід, який стане корисним для їхньої майбутньої екологічної кар’єри.

Важливим моментом практики став орнітологічний вікенд, проведений відомим українським ученим Максимом Гаврилюком. Цей захід був орієнтований на мешканців Ржищівської громади, і для студентів він став цінним досвідом, адже вони змогли побачити на практиці пряму взаємодію між науковцями та пересічними мешканцями громад, а також зрозуміти, як цей процес зробити більш ефективним для обох сторін. Така “громадянська наука” є дуже важливим і перспективним напрямком роботи для майбутніх українських екологів.

Триває співпраця еко-станції біля Ржищева з Могилянкою


Notice: Undefined variable: readAlsoLabel in /home/socport/obukhiv.info/www/site/templates/blocks/BlockTypeRelated/rss.php on line 3

  • У Ржищівській громаді відбувся черговий орнітологічний вікенд: досліджували птахів

  • Безкоштовний майстер-клас з живопису у Ржищеві: як долучитись

  • У Ржищеві надають безоплатну юридичну допомогу військовим та їх родинам

  • Ржищівську суддю звільнено за вчинення істотного дисциплінарного проступку

  • Сімейну лікарку зі Ржищева нагороджено почесною грамотою



Source link