Триває енергоефективне управління муніципальними будівлями громади за підтримки GIZ

image
11 Жовтня 2021, 16:15
Поділитися:

Фастів вже вкотре бере участь у Європейському тижні місцевої демократії. Цього разу Тиждень стартував із зустрічі із представниками Проекту міжнародної технічної допомоги просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні» GIZ

Сьогодні з візитом-підтримки Фастівську міську територіальну громаду відвідав експерт та координатор Проєкту «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні», що спрямований на впровадження енергоефективних технологій в інфраструктуру новостворених об᾽єднаних громад України, Дмитро Сакалюк.

У ході візиту спільно з міським головою Михайлом Нетяжуком, його профільним заступником Валентиною Матвійчук, розпорядниками бюджетних коштів та керівниками некомерційних підприємств міської ради обговорювалися питання щодо подальшої співпраці у розбудові енергетичної сталості в громаді, оптимізації енергоспоживання та витрат на фінансування енергоносіїв з бюджету громади, вдосконалення організаційних структур та процесів у довгостроковій перспективі.

Також були проведені навчання для відповідальних осіб за збереження енергії та технічний стан будівель комунальної власності галузей освіти, охорони здоров’я, культури та спорту. Дмитро Сакалюк розповів про роль завгоспів у процесах підвищення рівня енергоефективності управління будівлями, підтримання належного технічного стану мереж та обладнання, здійснення щоденного моніторингу та аналізу споживання енергоресурсів. Надав поради щодо придбання енергоефективного обладнання, вікон та дверей, будівельних матеріалів з наведенням практичних прикладів.

У навчанні взяли участь 48 відповідальних осіб за енергоефективність бюджетних закладів соціальної інфраструктури територіальної громади.

 

#енерGIZовано

#ЕнергоефективніГромади

Крім того, проведено тренінг для енергоменеджера громади по роботі із сучасним вимірювальним обладнанням, наданого GIZ в користування для визначення та діагностики технічних та кліматичних характеристик будівель.

Джерело: Сайт Міської Ради міста Фастів