Триває бій за Сєвєродонецьк, ворог несе значні втрати по лінії зіткнення, – Генштаб ЗСУ

image
12 Червня 2022, 19:01
Поділитися:

12 червня 2022 г. 18:56

Станом на вечір 12 червня на Сході України тривають бойові дії за Сєвєродонецьк. Окупанти готуються до наступу на Лиманському напрямку. Водночас ЗСУ відбили ворожі штурмові дії на напрямках Довгеньке – Мазанівка та Довгеньке – Долина. Було відбито штурм у напрямку Стариці та Рубіжного. Ворог несе значні втрати по лінії активних бойових дій.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Генерального штабу ЗСУ.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

На Волинському, Поліському напрямках ситуація залишається суттєвих змін. На Сіверському напрямку ворог обстріляв населені пункти Хрінівка Чернігівської області та Олександрівка Сумської області. Продовжуються обстріли позицій наших військ.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За інформацією Генштабу, ситуація на інших напрямках станом на 18.00 12 червня наступна:

На Слобожанському напрямку противник веде бойові дії, намагається покращити тактичне положення, продовжує обладнувати позиції в районі населеного пункту Новий Бурлук.

Ворог обстріляв із мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню райони населених пунктів Замулівка, Байрак, Гусарівка та Руські Тишки. Безуспішно вів штурм в напрямку населених пунктів Стариця – Рубіжне.

На Донецькому напрямку основні зусилля противник зосереджує на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках. Здійснював вогневе ураження позицій наших військ вздовж лінії зіткнення.

На Лиманському напрямку активних дій ворог не вів, продовжив обстріли наших підрозділів. Здійснює заходи з підготовки до наступу.

На Сєвєродонецькому напрямку противник продовжив застосування ствольної та реактивної артилерії. Намагається подолати опір наших військ та встановити повний контроль над містом Сєвєродонецьк, бойові дії тривають

На Бахмутському напрямку окупанти вели штурмові дії з метою охоплення населеного пункту Врубівка, успіху не мали.

При спробі відновити штурмові дії в напрямку Оріхове – Золоте ворог отримав рішучу відсіч українських захисників та відійшов.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник здійснює систематичний вогневий вплив на позиції наших військ з метою сковування їх дій та недопущення перегрупування.

Ворог завдав вогневого ураження із ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Осокорівка, Трудолюбівка, Широке, Добрянка та Благодатне.

В Генштабі повідомляють, що українські захисники завдають втрат російським окупантам на всіх напрямках, де тривають активні бойові дії.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення в Україну московська орда втратила 32 150 вояків. На українській землі залишилось 1 430 танків, а також 2 455 автомобілів та автоцистерн, з яких ніколи не заправляться 3 484 бойових броньованих машин.

Читайте: Посадовець Генштабу Збройних Сил України застосував свою зброю у спальному районі столиці

Фото:Генштаб ЗСУ

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона