Тротуар на вул. Сковороди частково буде теж як вишиванка

image
27 Березня 2019, 11:08
Поділитися:

Автор Visnik, Опубліковано: Березень 27th, 2019

.

Немало мешканців Переяслава-Хмельницького (Київська область) помітили, що з настанням теплої погоди на вулицях міста з’явилася техніка для ремонтування доріг. Раніше “Вісник” вже інформував про плани ремонтування на цей рік в рамках тих чи інших міських програм. А от, з чого починається конкретна робота, попросили розповісти начальника міського відділу капбудівництва та ЖКГ Олександра Вітківського.

– Одним з перших розпочато капітальне ремонтування тротуару по вул. Сковороди в межах вул. Б. Хмельницького та Ярмаркової, – зазначив. – Загальна вартість проекту близько 1 млн. 470 тис. грн. Оскільки це сума, що дозволяє не проводити тендер, угоду на виконання робіт уклали з місцевою організацією “Будінвестмонтаж”, де керівником Євген Дубошей. Відповідно до проекту частину тротуару від вул. Б. Хмельницького до вул. Шевченка буде викладено фем-плитками у вигляді “вишиванки”, а далі буде асфальтове покриття.

Також місцева дорожня організація “Агрошляхбуд”, яка виграла тендер, розпочала капітальний ремонт вул. Поліська. Вартість проекту понад 2 млн. грн.

Щодо запланованих поточних ремонтів, ті, що можна робити без проведення тендерів (вартість проекту до 200 тис. грн), зараз починають виконувати працівники міського ВУКГ. Це – вул. Гімназійна, Мазепи, Покровська, а з часом і Ярмаркова. Минулої п’ятниці проводився тендер на визначення виконавця робіт, вартість яких понад 200 тис. грн. (Золотоніське шосе, Шкільна, Б. Хмельницького, проспект Червоноармійців, Велика підвальна). Проте, оскільки взяти участь в ньому виявив бажання лише один підрядник, організатори вимушені були відмінити цей тендер і оголосили проведення нового.

Ще восени минулого року дорожники з Борисполя, взялися за виконання одного з найамбітніших проектів – тротуару від Борисо-Глібської площі і до автовокзалу. На жаль, доволі ранні торішні снігопади змусили їх згорнути свої роботи. Тепер вони готові їх відновити. Та спершу зроблять ревізію, як збереглися матеріали (фем-плитка тощо), завезені ще минулого року. Також за словами Олександра Вітківського є до цих виконавців робіт і деякі питання по їх якості тощо.

Джерело: Вісник Переяславщини