Тріщина на новому пішохідному мосту закономірна і безпечна – Андрій Миргородський

image
11 Липня 2019, 16:21
Поділитися:

Тріщину на новому пішохідному мосту помітили туристи, які прийшли вранці помилуватися краєвидами з найпопулярнішої локації. На місце події виїхала інспекція КМДА. 

Про це повідомляє телеканал «Київ».

На мосту, як і щодня, людно, переправою ходять натовпи киян і туристів. Що сталося – прокоментував автор проекту пішохідного мосту Андрій Миргородський.

«Хочу подякувати киянам за пильність і одразу ж заспокоїти: нічого особливого не сталося; все передбачено і втілено в проекті, це – фізика. Безумовно, такий розрахунок був. У нас міст рухається залежно від температури до 10 см в довжину. В цьому випадку у нас троси рухаються і розслабляються. Тут знаходиться деформаційний шов і цей метр тросів є тим демпфером, який натягується або провисає. У даному випадку ми бачимо цікаву фізичну картину – температура в Києві різко впала, тож міст зіграв досить сильно, троси натягнулися і сталося підтягування цієї стійки. Сама ж стійка стоїть на материку, вона не є конструктивною. Такі вузли для нас незвичайні, вони в Україні не застосовувалися. Я думаю, що після цього випадку ми послабимо натяг троса і все буде виглядати краще. Міст і зараз абсолютно безпечний, просто буде естетичніше», – пояснив Андрій Миргородський.

Автор проекту зазначив, що попри несимпатичний вигляд, безпеці перехожих нічого не загрожує. Будівельники натягували трос у сильну спеку. Навантаження саме цьому місцю додали численні відпочивальники, які тут зупинялися. Тріщина буде загерметизована.  Також він заявив, що тепер є досвід різких перепадів температур та до чого це призводить. Висновки врахують під час розрахунків інших подібних конструкцій в столиці.

Читайте також: Киянам показали як виглядає новий пляж «Троєщина»

Читайте також: У столиці реконструювали розв’язку на перетині вулиць Оноре де Бальзака та Каштанової

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV