Третій – щасливий: багатодітним батькам доплатять за малюків

image
14 Березня 2019, 17:19
Поділитися:

В Україні планують матеріально підтримувати багатодітних батьків. За третю і кожну наступну дитину щомісяця виплачуватимуть майже 1700 гривень.

Наразі Міністерство соціальної політики України підготувало проект нового виду соціальних виплат – допомогу на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях.

Зазначену соціальну виплату пропонується встановити  з 1 квітня  2019 року з метою покращення матеріального стану багатодітних сімей, створення належних умов для виховання дітей, які виховуються в таких сім’ях. Кожна багатодітна сім’я, отримає на третю, четверту, п’яту та наступних дітей до 6-ти років щомісячну допомогу від держави у розмірі прожиткового мінімуму на дитину до 6 років, – заявив міністр Андрій Рева.

З урахуванням розміру прожиткового мінімуму середньомісячний розмір виплати складатиме:   

 –  з 1 квітня 2019 року – 1626 гривень;   

 – з 1 липня 2019 року – 1699 гривень;   

 – з 1 грудня 2019 року – 1779 гривень.

За даними єдиного обліку багатодітних сімей в Україні станом на 1 січня 2019 року в Україні було обліковано понад 334 тис багатодітних сімей, у яких виховувалось 1 136,7 тис дітей.

Таким чином, право на отримання допомоги матимуть усі багатодітні сім’ї –  на 158,8 тис дітей до 6-річного віку (враховуючи третю і наступних дітей).

У тому числі право на отримання допомоги матимуть 102,3 тис. малозабезпечених багатодітних родин на 63,5 тис дітей до 6-ти років (враховуючи третю і наступних дітей).

Щомісячна державна допомога призначатиметься та виплачуватиметься органами соціального захисту населення за місцем проживання багатодітної родини за рахунок коштів державного бюджету у вигляді субвенції до місцевих бюджетів. 

Загальна потреба в коштах на виплату допомоги становитиме близько 200 млн гривень на місяць або 1,8 млрд на ІІ-IV квартали 2019 року (2,4 млрд гривень в розрахунку на рік).

Нагадаємо, Як отримати “пакунок малюка” у пологовому будинку: інструкція від Міністра юстиції.

 

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ