Тренер СК “Юніор”: в будь-який момент готовий допомогти команді, але часто стримую себе від виходу на поле

image
17 Серпня 2021, 18:56
Поділитися:

ІА “MKV” продовжує дізнаватися у представників футбольних команд Макарівської громади, як йде підготовка до другого кола Об’єднаного чемпіонату. На цьому тижні нам вдалося поспілкуватися з тренером СК “Юніор” в Об’єднаному
чемпіонаті Андрієм Очеретюком.

Закінчилося перше коло, ви перебуваєте на 2-й сходинці, відстаючи від лідера на чотири залікових бали. Що на вашу думку буде важче у другому колі – наздогнати лідера чи утримати другу сходинку?

Перша половина чемпіонату пройшла не зовсім за нашим планом, ми дуже гарно стартували, але в середині трішки розслабились, що погано відобразилось на нашому положенні в таблиці. Відставання в чотири очки – це ніщо на екваторі чемпіонату, їх можна як і відіграти за два тури, так і дуже швидко впасти навіть нижче другої позицію, якщо втратити концентрацію. Друга сходинка – це незадовільний результат для нашої команди, про це знають всі: вболівальники, гравці та адміністрація клубу. Ми не падаємо духом, тому рішуче налаштовані на боротьбу за найвищий щабель у таблиці.

СК “Юніор” не проводить широку трансферну компанію не проводимо

Які позиції потрібно посилювати в команді, щоб боротися за чемпіонство?

На сьогоднішній день команда повністю укомплектована. Ми керуємося політикою, що честь СК «ЮНІОР» мають захищати виключно гравці нашої громади. Така позиція тренерського штабу вітається гравцями, тому вони готові викладатись на кожній грі, та доводити, що їм недарма випав такий шанс. Звісно, ми раді вітати сильних гравців, які мають бажання долучитися до нас та проявити себе у Спортивному Клубі, але широку трансферну компанію не проводимо. Можливо, це будуть точкові зміни у заявці, але про це рано говорити до початку другого кола.

Ти виступаєш в ролі тренера “Юніора” в Об’єднаному чемпіонаті. Чи не буває бажання самому вийти на поле і допомогти команді?

Радше назвав би себе граючим тренером. Оскільки за все перше коло зіграв всього близько 45 хв. В будь-який момент готовий допомогти команді, але часто стримую себе від виходу на поле, даючи шанс молодим хлопцям отримати такий потрібний їм досвід і проявити себе.

Чи слідкує Віталій Білоконь за виступами в Об’єднаному чемпіонаті, чи є у когось з футболістів шанси потрапити до складу “Юніору” на обласному рівні?

Особисто не помічав його на іграх Об’єднаного Чемпіонату, але ми завжди на зв’язку із тренерським штабом Вищолігової команди СК «ЮНІОР». Про це може свідчити те, що вже до заявлених футболістів основної групи на перше коло: Шалона Ярослава, Підоріна Романа та Харіханова Артура, приєдналися троє наших гравців: Башкір Богдан, Цибулько Валерій та Ющенко Іван, ще декілька гравців перебувають на перегляді в нашій команді Вищого дивізіону області. Звісно це не може не радувати, тому що інші гравці команди бачать можливість піднятися у класі і ми їм даємо таку можливість.

Яка гра була найважчою, а яка найлегшою у першому колі?

Легких ігор для нас не було, думаю, і не буде. Кожен суперник налаштовувався на гру з нами, як на бій. А от серед найважчих виділю гру з ФК «ІСКРА», яка для нас пройшла дуже тяжко. В тому матчі було все принциповість, напружена боротьба, пропущені голи і вирвана на останніх секундах перемога. Цей матч був надважливий для нас з психологічної точки зору, він став переломним моментом, адже до цього ми мали низку нічийних результатів та поразку. Благо команда реабілітувалась і ми в гарному гуморі закінчили першу половину Чемпіонату. Звертаюсь до вболівальників: Приходьте на стадіони, Ваша підтримка дуже нам потрібна, ми її відчуваємо.

Раніше інформаційне агентство “MKV” повідомляло, що макарівські держслужбовці взяли призові місця на другому етапі Всеукраїнської спартакіади.

Джерело