Траси обладнають шумовою розміткою для зменшення аварій

image
23 Березня 2019, 18:13
Поділитися:

У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ розробили нові будівельні норми, які зобов’яжуть облаштовувати на найбільших українських трасах шумові смуги вздовж узбіч повідомляє «Громадське».

Як зазначають журналісти «Громадського», за розрахунками Мінрегіону, застосування шумових смуг сприятиме зменшенню кількості дорожньо-транспортних пригод. Зокрема, в країнах ЄС після облаштування шумових смуг кількість ДТП зменшується щонайменше удвічі.

«Під час наїзду на таку шумову розмітку, водій автомобіля відчуває суттєву вібраційну та шумову дію. Це сприяє підвищенню уваги на дорозі під час руху. Наприклад, якщо людина починає засипати за кермом, такі шумові смуги можуть врятувати життя»,  пояснює заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

За його словами, пише «Громадське», в Україні такі шумові смуги будуть облаштовувати на найбільших трасах  дорогах першої та другої категорій. А саме на узбіччях таких доріг та перед наближенням до ділянки з підвищеною небезпекою.

Відповідні зміни до будівельних норм набудуть чинності після їхнього затвердження Мінрегіоном та публікації на сайті відомства. Їх застосовуватимуть при будівництві та ремонті доріг.

Напередодні там повідомляли, що розробляють норми щодо створення окремих смуг руху для громадського транспорту.

Крім цього, повідомляє «Громадське», новими будівельними нормами передбачається, що українські міста розроблятимуть схеми руху транспорту на 30-40 років наперед.

Джерело: Трибуна Бровари