Трансляцію засідання сесій і комісій Київради ймовірно буде відновлено

image
10 Березня 2023, 18:49
Поділитися:

10 березня 2023 г. 18:43

Відповідний проект рішення Київської міської ради (КМР) передбачає скасування обмеження вимог щодо відкритості та гласності засідань, запровадженого Київрадою у березні 2022 року у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії в Україну.

Про внесення на розгляд КМР відповідного проекту рішенняKВ стало відомо з допису на Фейсбуці Леоніда Ємця (фракція “Європейська солідарність”).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Онлайн трансляція сесій та комісій Київради повертається! Вніс відповідний проект рішення”, – запостив Ємець на ФБ.

Він пропонує, зокрема, скасувати перший пункт рішення КМР №4541/4582 від 13 березня 2022 року, який гласить, що “в умовах воєнного стану (…) засідання постійних комісій Київської міської ради та пленарні засідання Київської міської ради проводяться без урахування вимог щодо відкритості та гласності, передбачених Регламентом Київської міської ради”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За словами депутата, проект документу “Президія вже підтримала”.

“Найближчої сесії розглянемо і переконаний підтримаємо”, – додав член Київради.

Як інформувалаKВ, у серпні минулого року столична міськрада погодила введення додаткових заходів з відкритості та прозорості своєї діяльності під час воєнного стану. Відповідно до того рішення, секретаріат Київради розміщує на офіційному сайті записи відеотрансляцій пленарних засідань і постійних комісій, а також публікує інформацію щодо питань, які виносяться на розгляд комісій.

При цьому порядок доступу до пленарних засідань, який регулює правила відвідування цих заходів громадськістю, в умовах воєнного стану все ще не діє.

Читайте: Київрада дозволила онлайн-доступ до міської системи відеоспостереження тероборонівцям, прикордонникам і розвідникам

Фото: Офіційний портал Києва

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона