Торгову площу реконструюють

image
6 Вересня 2021, 17:15
Поділитися:

Головна  /  Торгову площу реконструюють

|  06. 09. 2021

06 вересня у Білій Церкві відбулась презентація концепції реконструкції Торгової площі.

За основу були взяті проєкти архітекторів Юрія Бабича та Валерія Міщенка, роботи яких перемогли у конкурсі на розробку кращого концептуального рішення реконструкції Торгової площі, який проводився за ініціативи виконавчого комітету Білоцерківської міської ради  та управління містобудування та архітектури у 2019 році. До конкурсної комісії входили архітектори, скульптори, художники та представники міської ради.

Метою концепції є розробка достойної туристичної візитівки Білої Церкви та збереження автентичності історичної спадщини міста.  

Міський голова Геннадій Дикий подякував усім, хто не стоїть осторонь та долучився до обговорення реконструкції: «Всі погодяться, що це має бути найкраща площа в Білій Церкві, з врахуванням передових та концептуальних архітекторських рішень. У ході  реконструкції мають бути використані надійні і сучасні матеріали для того, щоб потреба у поточному ремонту площі з’явилась через 20-30 років, не раніше».

Детальніше з основними аспектами та архітектурними рішеннями майбутньої площі ознайомив присутніх архітектор Юрій Бабич.

Однією із задач, яка вирішується запропонованими рішеннями реконструкції площі є доповнення простору площі за рахунок розміщення додаткових майданчиків, тіньових навісів, доріжок, алей, зелених зон та малих архітектурних форм.

Пропонується в межах площі організувати чотири тематичні мистецькі майданчики для  архітекторів, художників, музикантів та літераторів, а також великий простір для проведення масових заходів.

У підземному просторі під мистецькими майданчиками передбачаються приміщення для організації постійно діючих виставок, а також кав’ярні.

Пішохідна алея, у вигляді кільця, забезпечуватиме комфортний прохід навколо Торгових рядів. Також планується всередині кільця відтворити зону історичного торгового майдану з бруківкою, перенесеною із старих вулиць міста та малими архітектурними формами, які будуть нагадувати про історію створення площі.

Одночасно збільшиться територія перед Торговими рядами, що дозволить збільшити сприйняття цілісності споруди в просторі майдану, а також підсилить значення об’єкта в формуванні ансамблю площі.

Запроєктовані по чотирьох кутах площі доріжки нагадуватимуть герб міста – лук і три стріли.

У презентації взяли участь секретар міської ради Дмитро Киришун, заступники міського голови Олег Усенко, Василь Морський,  Руслан Руденко, заступник начальника управління містобудування та архітектури Вікторія Пархоменко та підприємці, які орендують приміщення Торгової площі.

 

 

Джерело: Біла Церква – офіційний сайт