ТОП-10 курйозів 2020 року в Ірпені

image
31 Грудня 2020, 21:07
Поділитися:

Дивитись відео на сайті

Рік, що минає, став для ірпінців, як і для решти людства, справжнім випробуванням. Вірусний “джин”, випущений на волю в далекому Китаї, добрався й до Ірпеня, наробив лиха й поламав звичний спосіб життя. А ще на нас обрушилися місцеві вибори з відкритими партійними списками, і ніяка епідемія не змогла стримати масованої атаки армії кандидатів на психіку виборця… Але життя на цьому не зупинилося, і в напруженому контексті року раз у раз траплялися й курйозні ситуації. Редакція ITV, виходячи з рівня цікавості користувачів інтернету до цих курйозів, склала з них хіт-парад.

10. УПС… ВЕЛОСИПЕДИСТ-ШАХРАЙ НЕ ВРАХУВАВ НАЯВНОСТІ В ІРПЕНІ ВУЛИЧНОГО ВІДЕОСПОСТЕРЕЖЕННЯ

У червні цього року на вулиці Соборній в Ірпені велосипедист намагався зімітувати ДТП. Спочатку чолов’яга, порушуючи правила дорожнього руху, виїхав велосипедом на пішохідний перехід і спробував перетнути дорогу. А коли мало не спровокував аварійну ситуацію, кинув свій велосипед під колеса мікроавтобуса і викликав поліцію. Після прибуття правоохоронців шахрай раптово почав ще й шкутильгати. І хтозна, як би закінчилася ця трагікомічна історія, якби ситуація не була зафіксована на камеру вуличного спостереження.

9. ВИПИВ ПИВА І ЗАКУСИВ… ТУЄЮ ІЗ ЦЕНТРАЛЬНОЇ ПЛОЩІ ІРПЕНЯ

Навесні інспектори «Муніципальної варти» затримали чоловіка, який на центральній площі Ірпеня ламав декоративну тую. Коли його спитали, для чого він це робить, той цілком серйозно відповів: відламав гілку на закуску до пива. Як з’ясувалося, це була не єдина шкода, якої завдав порушник: у його сумці інспектори побачили викопану молоду тую та кущики нарцисів. А ще він зізнався, що напередодні поцупив в одному з міських парків магнолію. На «чесного» хулігана був складений адміністративний протокол.

8. ГОЛЯКА ПО МЕТАДОН

На восьмому місці рейтингу – голий чоловік, який вимагав метадон в ірпінських медиків. Неадекватний молодик прийшов до Ірпінської міської поліклініки 5 травня і почав просити дозу наркотика. Коли ж отримав відмову – повністю роздягнувся у фоє. На сигнал «тривожної кнопки» до закладу прибули «Муніципальна варта» та поліція. Спільними зусиллями чоловіка, який чинив активний спротив, вдалося затримати. Мабуть, той день ірпінські лікарі згадували ще довго.

7. ПРИГОДИ «СКАЖЕНОГО» ЗАПОРОЖЦЯ В ІРПЕНІ

Сьоме місце – легендарний анекдот про «Запорожець» і «Lexus» втілився в життя в Ірпені. Курйозна ДТП, під час якої стара пошарпана малолітражка врізалася в білосніжний позашляховик, трапилася на вулиці Соборній біля ТЦ «Жираф». На щастя, ніхто не постраждав, а автомобілі отримали несуттєві пошкодження. А вже за кілька днів було опубліковано відео з міських камер відеоспостереження, де видно, що ДТП «Запорожця» зовсім не випадковість: водій легковика рухався міськими вулицями, порушуючи правила та ігноруючи сигнали світлофора.

6.  ЗНАЙ НАШИХ!

На шостому місці параду курйозів – винахідницька майстерність мешканців Ірпеня і їхня чудова здатність пристосовуватися до будь-яких життєвих ситуацій. У березні цього року, коли країну охопила паніка коронавірусу, а в Ірпені були зафіксовані перші випадки цього захворювання, в сюжеті одного з національних телеканалів ірпінець показав усій країні, як можна палити в захисному костюмі. Журналістам чоловік розповів, що спецзахист отримав від волонтерів, а потім продемонстрував нехитрий спосіб паління в костюмі – просто вставив цигарку в трубку, підведену до захисної маски. Про те, чи це був авторський винахід мешканця Ірпеня, чи пристосунок ішов у комплекті зі спецодягом – на жаль, у сюжеті не уточнили.

5. БАТЬКО ГУРІН ПРОГОЛОСИВ СИНА ГУРІНА ДЕПУТАТОМ ІМР

27 листопада, під час другої позачергової сесії Ірпінської міської ради VIII скликання, колишній кандидат у депутати від партії «Батьківщина» Артем Гурін намагався отримати повноваження депутата. Одразу після початку засідання його батько Віктор Гурін – заступник голови Ірпінської територіальної виборчої комісії – зачитав начебто «постанову» ТВК про визнання Артема Гуріна депутатом міськради, оскільки депутатка Віолетта Дворнікова, на його думку, склала свої повноваження. Того дня Артему Гуріну таки не вдалося отримати пульт для голосування, а згодом суд та Центральна виборча комісія підтвердили, що дії представника ТВК Віктора Гуріна та його сина були незаконними.

4. ПОЛЮВАННЯ КАБАНА НА ОДЯГ ГОЛОГО ЧОЛОВІКА В ІРПЕНІ

На четвертому місці – Ірпінь, кабан і голий чоловік. У серпні цього року десятки всеукраїнських ЗМІ розповсюдили фейкову новину про те, що начебто в Ірпені дикий кабан викрав у чоловіка, який відпочивав на пляжі, сумку з одягом. На фото в публікаціях було видно, як мужчина «в чому мати народила» ганяється за твариною. Світлини курйозного випадку з підписом «Буває й таке», не вказавши автора й місце події, опублікували адміністратори Facebook-спільноти «Ірпінь сьогодні». Тож українські медіа, не вагаючись та не перевіряючи інформацію, взялися поширювати новину про подію як таку, що трапилася в Ірпені. Насправді ж кабан вполював одяг відпочивальника у… Берліні. Фото зробила Адель Ландауер на озері в лісі Грюневальд у берлінському районі Шарлоттенбург-Вільмерсдорф.

3. ВІТАЛІЙ КУПРІЙ, КАНАЛІЗАЦІЙНИЙ КОЛОДЯЗЬ І… БЕТОН

На третьому місці рейтингу курйозів – екскандидат на посаду Ірпінського міського голови Віталій Купрій та його передвиборчі пригоди. У вересні пан Купрій вирішив зробити щось таке, що запам’ятається мешканцям Ірпеня надовго. І зробив! Незаконно залив каналізаційний колодязь у мікрорайоні СМУ бетоном! Просто підігнав бетоновоз і вилив бетонну суміш у діючий каналізаційний колодязь. Мовляв, саме так він вирішив питання забруднення місцевого озера нечистотами. Вчинком кандидата були ошелешені не тільки його політичні опоненти, а й громадські активісти та мешканці міста.

2. ЮРІЙ ПРИЛИПКО – КАНДИДАТ-КОНФУЗ

І хоч Гостомель – це вже окрема територіальна громада, але ми не змогли оминути курйоз, який трапився з тамтешнім селищним головою Юрієм Прилипком.

Цього року на місцевих виборах Прилипко балотувався на пост голови Гостомельської ОТГ. І переміг. Але раптом щось пішло не так. Після офіційного оприлюднення результатів виборів Прилипко не подав до ТВК в передбачений Виборчим кодексом України 20-денний строк заяву про його реєстрацію селищним головою, а також не надав жодного документа про наявність поважних причин, які перешкоджають поданню такої заяви. Відтак Гостомельська ТВК визнала громадянина Юрія Прилипка таким, що відмовився від посади селищного голови, та призначила повторні вибори. Коли ж Прилипко «прокинувся» і зрозумів, що трапилося, було вже надто пізно. Законність постанови ТВК про перевибори голови в Гостомелі підтвердив Шостий апеляційний адміністративний суд.

1.  ЗАЧАРОВАНИЙ ПОВОРОТ НА УНІВЕРСИТЕТСЬКІЙ

І очолює рейтинг курйозів 2020 року в Ірпені поворот на вулиці Університетській.

Місце поруч із супермаркетом АТБ стало пасткою для багатьох водіїв, які не дивляться на дорожні знаки. Поворот праворуч із Університетської там заборонено. Нехтуючи правилами дорожнього руху, деякі водії все ж повертали і… опинялися на високому бордюрі. Влітку цього року курйозні повчальні ДТП траплялися там мало не щотижня. І це надихнуло мешканців Ірпеня на створення гумористичних роликів.

Щоб максимально звернути увагу на небезпечний поворот, восени там установили додаткові дорожні знаки, зменшили та пофарбували бордюр, зафарбували стару дорожню розмітку. Після цього, на щастя, автопригод у цьому місці зафіксовано більше не було.



Джерело: ITV