Тхеквондо у Борисполі: другі відкриті змагання з ВТФ «Кубок міста Бориспіль 2024»

Тхеквондо у Борисполі:  другі відкриті змагання з  ВТФ «Кубок міста Бориспіль 2024»
29 Травня 2024, 18:28
Поділитися:

Учасників спортивного свята, яке відбулося у суботу, 25 травня, приймали в спортзалі ліцею імені Павла Чубинського. До участі у відкритих змаганнях «Кубок міста Бориспіль 2024» долучилися бориспільські команди і гості міста — загалом було більше 100 учасників. Бориспіль був представлений двома командами: клуб «Дунаміс» тренера Валентини Охрименко-Кан та клуб «Дунаміс» тренера Володимира Семенюка — всього близько 50 спортсменів. Разом з ними першість виборювали гості — клуб з міста Макарів Бучанського району (тренер Ігор Казанець) та клуб з міста Кодима Одеської області (тренер Юрій Хегай). Змагання проходили в двох розділах: «керугі» та «пумсе» серед дітей 6-7 років, молодших юнаків та дівчат 8-9 років, юнаків та дівчат 10-11 років, кадетів 12-14 років та юніорів 15-17 років. Популяризація тхеквондо в Борисполі та в Україні як олімпійського виду спорту, сприяння популяризації здорового способу життя та організація дозвілля, особливо серед молоді і юнацтва — такі завдання, і не тільки, ставили перед собою організатори спортивного свята — управління молоді та спорту Бориспільської міської ради, Бориспільський міський центр спорту та фізичного здоров’я населення, спілка тхеквондо України, управління освіти і науки Бориспільської міської ради, клуб тхекводо WT «Дунаміс».

Змагання почалися від самого ранку, а урочисте відкриття відбулося опівдні. Серед гостей спортивного свята були секретар спілки тхеквондо України Юрій Гутов та начальник управління молоді та спорту Бориспільської міської ради Вікторія Шевц.

Тхеквондо у Борисполі:  другі відкриті змагання з  ВТФ «Кубок міста Бориспіль 2024»

З привітальним словом до учасників і гостей звернувся головний суддя змагань, віце-президент клубу тхеквондо WT «Дунаміс» Володимир Семенюк. Він зазначив, що перші змагання, які проходили в Борисполі, відбулися 5 років тому — у 2019 році. І дуже важливо, що сьогодні є можливість усім разом не просто позмагатися і отримати нагороди. Це нагода спортсменам поспілкуватися між собою. Не варто засмучуватися, якщо цього разу хтось не отримав призового місця — у юних спортсменів ще все попереду. Юрій Гутов також привітав учасників змагань.

Атмосферу святкового дійства подарували показові виступи Академії танцювального спорту «Діамант» і показові виступи спортсменів спілки тхеквондо України та команди клубу «Дунаміс». А юний спортсмен клубу «Дунаміс» Павло Коркач порадував усіх чарівним виконанням пісні «Ой у лузі червона калина».

Спортивне свято відбувалося за підтримки партнерів. Допомогу в проведенні змагань надали голова правління ПрАТ «БКБМ» Ігор Шалімов, Антон Мамайсур та медичний центр «MS MED», компанія «Лантманен Акса», компанія «Автосевіс», кав’ярня «RAF». Серед інформаційних партнерів — щотижневик «Вісті.Інформація.Реклама». За зведеними підсумками змагань сім найкращих спортсменів отримали у подарунок намети від компанії UTP.

Тхеквондо у Борисполі:  другі відкриті змагання з  ВТФ «Кубок міста Бориспіль 2024»

Комплекти нагород розігрувалися у кожному розділі і у кожній віковій групі. За кількістю отриманих медалей визначилися команди — переможці змагань:

В розділі «пумсе»:
1 місце — команда з Макарова (тренер Ігор Казанець);
2 місце — команда клубу тхеквондо WT «Дунаміс» (тренер Володимир Семенюк);
3 місце — команда клубу тхеквондо WT «Дунаміс» (тренер Валентина Охрименко-Кан).
В розділі «керугі» (спаринг):
1 місце — команда клубу тхеквондо WT «Дунаміс» (тренер Валентина Охрименко-Кан);
2 місце — команда з Макарова (тренер Ігор Казанець);
3 місце — команда з міста Кодима Одеської області (тренер Юрій Хегай).
Тхеквондо WT «Дунаміс» Бориспіль

Володимир Семенюк розповів «Вістям», що у клубі тхеквондо WT «Дунаміс» спортсмени займаються під керівництвом двох тренерів: Валентини Охрименко-Кан і Володимира Семенюка, які тренуються на різних локаціях. Із його вихованців у змаганнях брали участь 13 спортсменів, які показали високий результат. У розділі «пумсе» юні тхеквондисти отримали 2 командне місце.

Співрозмовник відмітив вихованців, результати яких особливо вражають.

• Іван Сілантьєв, який у розділі «пумсе» мав би виступати у категорії «діти», але там у нього не було суперників. Тому він виступав зі спортсменами наступної вікової категорії і завоював 2 місце. Єгор Варенцов і Софія Лисенко — учні Бориспільського ліцею імені Павла Чубинського — посіли перші місця в індивідуальному і парному «пумсе». Софія Лисенко також взяла «золото» в розділі «керугі».

• Дмитро Кишеня із села Глибоке посів 1 місце в індивідуальних «пумсе».

• Христина Ганношина, учениця Бориспільського ліцею «Альта», здобула 1 місце в «керугі».

• Марія Гилим займається менше місяця, але вже дебютувала на змаганнях.

Загалом, головний суддя зазначив, що всі команди виступали на високому рівні, і список кращих можна продовжувати дуже довго. До речі, результати змагань оцінювалися за допомогою електронної системи, тому людський вплив був мінімальним.

Тхеквондо у Борисполі:  другі відкриті змагання з  ВТФ «Кубок міста Бориспіль 2024»

Тхеквондо у Борисполі:  другі відкриті змагання з  ВТФ «Кубок міста Бориспіль 2024»

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама