Тіло загиблого у Десні 14-річного хлопчика шукають 5-ий день

image
12 Червня 2019, 12:36
Поділитися:

8 червня в річці Десна біля села Рожни втопився підліток, повідомляє Броварський відділ поліції. Пошуки дитини тривають до цього часу.

Як стало відомо згодом, 8 червня, близько 11 год на березі річки Десна в с. Рожни відпочивала родина, яка святкувала день народження мами. Двоє синів 12 та 14 років відійшли від дорослих та вирішили перейти річку вбрід до острова посеред русла. Старший підліток послизнувся і почав тонути. Молодший брат кинувся на допомогу старшому, однак також почав йти на дно. Рибалка, який перебував неподалік, намагався врятувати обох хлопчиків, але встиг надати допломогу лише молодшому.

Шукати зникло підлітка прибули на моторному човні два рятувальники станції «Рожни» та 4 – із АПД-2 21-ДПРЧ (м. Бровари).  До пошуків хлопчика також було залучено двох водолазів із Київської обласної водолазної рятувальної станції. Однак сильна течія ускладнює пошуки. Як повідомили броварські рятувальники, тіло підлітка не знайдено і до цього часу. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1, ст 115 ККУ (Вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині).

Державна служба України з надзвичайних ситуацій інформує, що з початку червня на водоймаї країни загинуло 103 людини. Лише за 8-9 червня на території Київської області втопилося 11 людей, повідомляє Нацполіця Київщини. У свою чергу в Броварському відділі поліції вказують, що з 1 по 10 червня, через відсутність належного контролю з боку дорослих, у водоймах Київщини потонуло двоє дітей: віком 8 та 14 років. Молодша дитина – з Білоцерківського району, старша – з Броварщини.

11 червня працівники Броварського РУ ГУ ДСНС України у Київській області, спільно з представниками відділу з питань надзвичайних ситуацій Броварської РДА провели рейд стихійними місцями відпочинку по річці «Десна» Броварського району. Рятувальники розповідали відпочивальникам про основні причини загибелі людей на водних об’єктах та правила безпечної поведінки і способи надання допомоги потерпілим на водоймах.

Щоб не трапилося трагічних випадків, правоохоронці закликають дорослих бути уважними під час перебування з дітьми біля водойм та дотримуватися наступних правил безпеки:

відпочивати та купатися можна лише на спеціально обладнаних пляжах;
ніколи не пірнайте в незнайомих місцях;
не лишайте дітей без нагляду біля води та не дозволяйте їм самостійно відвідувати місцеві ставки та річки;
не запливати з дитиною далеко від берега – глибина не має перевищувати зросту дитини;
ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах;
не заходьте у воду в стані алкогольного сп’яніння;
не наближайтесь до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу вас;
температура води повинна бути не нижче +17 °С;
плавайте у воді не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3 – 5 хвилин.

Поліція Київщини закликає батьків не залишати дітей без нагляду та пам’ятати, що трагедії стаються миттєво.

Нагадаємо, 25 травня цього року в озері парку «Приозерний» водолази виловили тіло зниклого 9-класника ЗОШ №2.  Після свята Останнього дзвоника група підлітків відпочивала на озері. За не офіційною інформацією, діти розпивали біля озера алкоголь.

Головне фото –  At Brovary

Джерело: Трибуна Бровари