Теплову мережу до ЖК «Жовтень» ремонтуватимуть за програмою співфінансування

image
2 Вересня 2023, 14:51
Поділитися:

Програма співфінансування у Борисполі у 2023 році практично не працювала. На початку року не без труднощів вирішувалося питання погашення боргів за роботи на умовах співфінансування, виконані ще до повномасштабного вторгнення агресора. У червні 2023 року було прийнято програму співфінансування робіт з ремонту житлового фонду Бориспільської міської територіальної громади на 2023-2025 роки. Цією програмою, зокрема, передбачено, що у цьому році, до листопада 2023 року, приймаються заявки вже на 2024 рік, а у 2024 — на 2025. Це зроблено для того, щоб усі об’єкти, які потрібно буде фінансувати у наступному році, врахувати при формуванні бюджету. У той же час, коментуючи «Вістям» програму, заступник Бориспільського міського голови Віталій Горкун зазначив, що у випадку необхідності роботи по співфінансуванню можуть бути профінансовані і в цьому році.

Коли представники житлового кооперативу «Жовтень» звернулися з намірами участі у програмі співфінансування для проведення ремонтних робіт теплової мережі до їхнього 77-квартирного житлового будинку по провулку Соборний, 1, комісія з питань співфінансування рекомендувала внести зміни до програми співфінансування робіт з ремонту житлового фонду Бориспільської міської територіальної громади на 2023-2025 роки та передбачити виконання цих робіт із фінансуванням у 2023 році. Комісії було надано документи, що ця ділянка мережі теплопостачання належить до спільної сумісної власності співвласників багатоквартирного будинку, тому її неможливо відремонтувати за кошти міста чи Бориспільтепломережі. Вартість робіт згідно кошторису складає 132 тис. 846 грн — 70% із них заплатить міський бюджет, а 30% — співвласники будинку.

На засіданні виконавчого комітету Бориспільської міської ради 28 серпня 2023 року було затверджено протокол комісії з питань співфінансування робіт з ремонту житлового фонду Бориспільської міської територіальної громади. Питання виділення коштів мають розглядати депутати на сесії.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама