Тепла осінь зекономила киянам 130 мільйонів гривень: у місті запускають тепло

image
25 Жовтня 2019, 13:23
Поділитися:

Сьогодні у столиці стартував опалювальний сезон. Тепер тепло починають подавати в житлові будинки. Дитсадки та лікарні підключилися до тепла ще наприкінці вересня.

– За прогнозами синоптиків, у Київ вже приходить стале похолодання, тому протягом десяти днів ми маємо включити тепло у 90 відсотках житлових будинків, – наголосив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв. – Як відомо, величезна система столиці, у 2700 кілометрів трубопроводів, 2 величезних ТЕЦ та 200 котелень, є інертною. Тому знадобиться деякий час на подачу тепла у квартири. Цього року завдяки теплій осіні кияни вже змогли зекономити на опаленні майже 130 мільйонів гривень.

У вихідні будуть працювати всі енергетики. А також 29 бригад «Київтеплоенерго» і 14 додаткових працюватимуть у ці дні.  

За словами Петра Пантелеєва, протягом літа у столиці перекладено 100 км найбільш зношених трубопроводів, теплокамер. Роботи з перекладки 30 км тепломереж ще продовжуються. Також влітку комунальники ліквідували майже 8 тисяч аварійних ситуацій. І це вилилося у заміну ще 240 кілометрів ділянок труб. Тому початок опалювального сезону може бути як з малою аварійністю, так і зі значною. Через зношеність найпроблемнішими залишаються комунікації у Подільському, Святошинському, Оболонському та Шевченківському районі.  

– Ми, разом з іноземними консультантами, вирахували, що для стабільної роботи енергосистеми столиці маємо протягом 5 років щороку замінювати 170 кілометрів теплотрас на сучасні. 

Ми є в Telegram (стеж за збоями в міському транспорті з нами).

Джерело: Вечірній Київ