Тепер є Асоціація ОСББ Вишгорода

image
27 Вересня 2020, 06:35
Поділитися:

Нарешті 10 вересня 2020 року було зареєстровано Громадську організацію «Асоціація ОСББ міста Вишгород». Її засновниками стали голови Правління ОСББ «Форт Хаус», «Вишгород Сіті Парк», «ЖК Берегиня», «Вишгород, Шевченка, 7А», «Мазепи 13/9», «Світанок», «Шолуденка, 8». До нас також приєдналися голови ОСББ «Київський», «Набережний, 4», «Молодіжна, 10».
ГО «Асоціація ОСББ міста Вишгород» є учасником спільноти ОСББ всіх міст Київської області, що утворили ГО «Рада ОСББ Київської області», в якій місто Вишгород має представництво для відстоювання наших інтересів в області.

Ідея створення цієї організації з’явилася відтоді, як я став головою Правління ОСББ «Шолуденка, 8», коли почав управляти та утримувати будинок і зіткнувся з монополістами та несправедливими рішеннями місцевої влади. Я подумав: так це ж кожний будинок, кожне ОСББ стикається з подібними проблемами.
Спочатку поспілкувався з іншими головами Правління, вивчив їхній досвід і стало зрозуміло, що потрібно об’єднуватися і спільно вирішувати наші питання.
Першу консультативну допомогу надав Сергій Клюс, який, як юрист та голова ГО «Центр підтримки ОСББ м. Вишгород», роз’яснював наші права та обов’язки. Спільно з експертами організовували семінари, конференції, зустрічі з місцевою владою та директорами комунальних підприємств. Виробляли спільні дії та колективні звернення до державних органів. Спільна діяльність всіх представників будинків змусила створити місцеву організацію та структуру на всіх рівнях задля захисту інте-ресів співвласників житлових будинків.
Напрямки нашої діяльності
Захист прав та інтересів ОСББ міста Вишгорода.
Створення сприятливих умов для діяльності ОСББ.
Підвищення соціальної активності співвласників багатоквартирних будинків та керівників ОСББ.
Надання консультаційної та практичної допомоги при створенні ОСББ та організації діяльності ОСББ.
Організація спільних дій та розроблення і реалізація місцевих програм щодо економічного і соціального розвитку ОСББ у м. Вишгороді.
Зміцнення взаємної довіри між ОСББ та органами державної влади і місцевого самоврядування.
Демократизація житлово-комунальних відносин, підвищення взаємної поваги і толерантності.
Чого ми прагнемо?
Створити потужну регіональну Асоціацію з метою ефективного захисту прав та інтересів ОСББ міста Вишгорода та впливу на прийняття законодавства, яке принесе користь усім ОСББ.
Розвиток
Прискорити процес утворення ОСББ та збільшити частку ОСББ у житловому фонді Вишгорода, залучити свідомих власників квартир до просування ОСББ і створення ініціативних груп.
Багато вишгородців замислюється над створенням ОСББ, проте відсутність відповідних знань стає перешкодою для зацікавлених власників квартир. Асоціація надає безоплатну допомогу при створенні ОСББ та забезпечує всіма необхідними документами для його діяльності.
Просвіта
Удосконалити практику управління та культуру проживання в будинках ОСББ, виховати співтовариство компетентних і відповідальних громадян – власників житла.
Навчання
Одна із основних наших функцій полягає в безоплатному навчанні ініціативних груп, керівників та фахівців ОСББ, щоб допомогти їм працювати більш ефективно і результативно. Ми робимо це за допомогою семінарів, тренінгів, вебінарів та щомісячних інформаційних розсилок.
Інновації
Допомогти ОСББ провести енергомодернізацію багатоквартирних будинків, сприяти впровадженню сучасних технологій у житлово-комунальному господарстві.
Економія та зменшення витрат
Участь в Асоціації надає можливості економити кошти ОСББ. Наприклад, Асоціація виступає для підрядних організацій як оптовий замовник послуг, що дозволяє отримувати істотні знижки на вивіз сміття, ремонтні роботи, обслуговування ліфтів, обрізку дерев та інше. За рахунок енергоефективних заходів — зменшення споживання тепла і електроенергії.
Захист інтересів
Існують проблеми, які можуть бути вирішені лише тоді, коли організація має «значну масу». Головна перевага Асоціації полягає у можливості спільно представляти інтереси ОСББ в органах влади. Таким чином можна ефективніше впливати на прийняття рішень та законодавство, що принесе користь усім домовласникам.
Підвищення вартості житла
Вартість квартири напряму залежить від загального стану і зовнішнього вигляду будинку. Усі перелічені вище переваги, в т. ч. енергоефективність, нижча квартплата та краща якість послуг у порівнянні з ЖЕКами, а також підвищена безпека дозволяють максимізувати вартість нерухомості для власників квартир.
Ми впевнені, що ОСББ – найефективніший засіб реалізації власниками квартир своїх прав та інтересів. Тож, об’єднуємось заради комфортного і безпечного життя у місті Вишгороді!
Володимир ГОЛОВАЧЕНКО, голова Правління ГО «АСОЦІАЦІЯ ОСББ МІСТА ВИШГОРОД»
Сторінка у фейсбуці https://www.facebook.com/osbbvyshhorod/
Тел: 097 954 73 68

Continue Reading

Джерело: Газета Вишгород