Тендер на реалізацію проекту НВК ім. К.Могилка

image
3 Лютого 2020, 19:06
Поділитися:

Є перспективи почати реалізацію проекту реконструкції з добудовою бориспільської школи у 2020 році: скоро буде оголошено тендер на виконання робіт. Про це заявив Бориспільський міський голова 3 лютого під час наради.

Реконструкція з добудовою НВК «Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» імені Костянтина Могилка, що на вул. В. Момота, 1 на стадії очікування.

П’ять млн євро безповоротної допомоги на ці роботи освітній галузі міста виділив Європейський інвестиційний банк. Міський голова Анатолій Федорчук повідомив, що в Київській області існує лише чотири подібних проекти, які будуть реалізовуватись за участі Європейського банку; два з них мають найбільше фінансування у 5 млн євро.

В найближчий час управлінням капітального будівництва Бориспільської міської ради буде оголошено тендер на виконання робіт.

«Я дякую представникам Міністерства регіонального розвитку та житлово-комунального господарства та Міністерства фінансів за допомогу. Спільними зусиллями нам вдалося підписати договір на фінансування, тепер справа за будівельниками», — наголосив Федорчук.

Нагадаємо, у НВК нині навчається 859 учнів (проектна потужність — 450), 417 школярів або 48,5% від загальної кількості учнів закладу навчаються у другу зміну.

Згідно проекту прибудова І черги реконструкції розрахована на проведення навчального процесу двох паралелей 5-12 класів загальною кількістю 400 учнів (16 класів).

Реалізація проекту відбуватиметься шляхом співфінансування. За кошти місцевого бюджету здійснюватиметься фінансування ПДВ, конвертація з валютного рахунку, технічний нагляд та інші супутні витрати. Орієнтовно 80% — це сума, яку надає ЄІБ, 20% — витрати із міського бюджету.

Довідка. У грудні 2014 року Європейський Інвестиційний Банк (ЄІБ) та Уряд України уклали Рамкову угоду про Надзвичайну кредитну програму відбудови Сходу України на 2015-2017 рр., що передбачає виділення Україні кредиту у розмірі 200 млн євро на проекти відновлення.

У квітні 2015 року Верховна Рада України ратифікувала цей документ і Фінансова Угода набула чинності.

Проект «Реконструкція Бориспільського навчально-виховного комплексу «Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» імені Костянтина Могилка Бориспільської міської ради Київської області по вул. Володимира Момота, 16-а (Володимира Момота, 1), у м. Бориспіль Київської області» вартістю 167 млн грн потрапив у перелік проектів 4-го пункту Надзвичайної кредитної програми для відновлення України, що плануються до реалізації протягом 2019-2021 років.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама