Телемарафон та пересувні цирки забронювали від мобілізації: хто ще у списках

Телемарафон та пересувні цирки забронювали від мобілізації: хто ще у списках
9 Квітня 2024, 10:45
Поділитися:

Міністерство культури та інформаційної політики України підтвердив статус телеканалів, що беруть участь у телемарафоні “Єдині новини”, як критично важливих. Тож журналісти, на яких раніше не розповсюджувалася бронь від мобілізації, підлягають бронюванню. Також підлягають бронюванню працівники цирків.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Хочете дізнаватись ще більше новин Києва, Київщини та України? Тоді хутчіш долучайтесь до нашого Telegram-каналу “Головні новини Києва – 44.ua”. 

Зауважується, що Міністерство культури та інформаційної політики України встановило, що деякі телеканали “… відповідають критеріям підприємства, установи та організації, що є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, і підтвердило цей статус”.

Зокрема, це стосується:

ТОВ “Ми-Україна” (телеканал “Ми-Україна”),ТОВ “ТРК “Студія 1+1” (телеканал “1+1”),ТОВ “МК ТРК” (телеканал ICTV),ПрАТ “Телеканал “Інтер” (телеканал “Інтер”),державне підприємство “Парламентський телеканал “Рада” (телеканал “Рада”),Акціонерне товариство “Національна суспільна телерадіокомпанія України” (телеканал “Суспільні новини”).

Інтерфакс-Україна зауважує, що з початку 2024 року подібний статус отримали та підтвердили такі медіа:

представництво Британської телерадіомовної корпорації (ВВС),Українське національне інформаційне агентство “Укрінформ”,ТОВ “Новий канал”,ТОВ “Старлайн медіа”,ТОВ “Телеканал СТБ”,ТОВ “Хмарочос медіа”,ТОВ “УНІАН ТБ”,представництво Deutsche Welle,ПрАТ “ТК “ТЕТ”,ТОВ “ТРК “НБМ”,Національна спілка журналістів України та ще низка інших підприємств, установ та організацій у сфері відання Мінкультури.

Крім того, у наказі Мінкульту від 28 лютого 2024 року сказано, що ДП «Пересувний цирк України» тепер має статус критично важливого підприємства, установи, організації для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Нагадаємо, ми раніше розповідали про те, що київська влада буде частково компенсувати вартість придбання автомобілів столичним військовим, які втратили кінцівки на фронті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua