Технічний огляд старих багатоквартирних будинків провести неможливо

image
3 Вересня 2019, 16:05
Поділитися:

Про труднощі з проведенням технічного огляду багатоквартирних будинків відповідно до доручення Президента розповів на нараді 2 вересня міський голова Анатолій Федорчук.

Він пояснив, що огляд старих будинків потрібен, бо останній проводився в Борисполі ще в 90-х роках. Але проблема в тому, що подібний техогляд мають проводити спеціалізовані підприємства, які мають відповідні дозволи і сертифікати. За словами міського голови, зараз таких організацій немає.

«Ми уклали договір з Київським національним університетом будівництва та архітектури (колишній Київський інженерно-будівельний інститут) на техогляд ДНЗ на вул. Привокзальній, 51. Профільний інститут оглядав дитсадок вісім місяців. Місто ще не оплатило послугу, бо виникало багато проблем із спеціалістами. Тому сказати, що ми створимо комісію в складі депутатів та чиновників, буде неправильно, бо вона відповідних дозволів не матиме», — розповів Анатолій Федорчук.

Також виступаючий наголосив, що багатоквартирний будинок перевіряти складніше, ніж, наприклад, школу. Адже люди, користуючись прогалинами в законодавстві, нині роблять у квартирах перепланування, не знаючи, де капітальна чи несуча стіна.

«Якщо така комісія буде створена із місцевих спеціалістів та представників влади, немає гарантії, що в квартиру її пустять господарі, які вже зробили несанкціоноване перепланування квартири», — сказав Федорчук.

Міський голова зауважив, що питання складне, і доручення Президента адресувалося Кабінету Міністрів, який повинен видати постанову, прописати процедуру та передбачити джерела фінансування техоглядів.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама