Театр Франка у Києві розпочне післякарантинний сезон довгоочікуваною прем’єрою

image
29 Червня 2020, 09:13
Поділитися:

1, 2, 3 липня прем’єрою вистави “Украдене щастя”  театр Франка відновлює свою роботу після карантину, спричиненого COVID-19.

Театр гратиме вистави з дотриманням соціальної дистанції та всіх рекомендацій МОЗ. Аби глядачі почували себе в безпеці, показ деяких вистав планують розділити на декілька днів.

Глядачі, які купляли квитки через мережу інтернет, на 9 квітня запрошуються до перегляду вистави 1 липня. З квитками на 10 квітня чекатимемо вас 2 липня. Вам також надійде роз’яснення електронним листом. Глядачі, які придбали квитки в касі театру на 9 та 10 квiтня, запрошуються до перегляду прем’єри вистави “Украдене щастя” 3 липня.

Графік перенесення вистав. У випадку якщо перенесену виставу грають два дні поспіль, глядачі, які придбали квитки в касі театру, запрошуються до перегляду на другий день показу.

Увага глядачам. Обов’язково вдягайте маски або респіратори при відвідуванні театру!

ПРО ВИСТАВУ

Одна з найпопулярніших в українській літературі та найбільш знакова для театру п’єса Івана Франка «Украдене щастя» під завісу ювілейного 100-го сезону повертається на франківську сцену.

Нова версія, що її пропонує режисер Дмитро Богомазов, принципово відрізняється від багатьох знаних інтерпретацій. Пропонуючи сучасну за своєю сценічною лексикою виставу, режисер відходить від соціально-побутових, етнографічних подробиць. Історія трикутника Микола-Анна-Михайло трансформована в багатошарову психологічну притчу не лише про неможливість побудови щастя на нещасті іншого і не лише про «вкрадене» щастя і жадання своєрідного реваншу, що керує героями. Конфлікт протистояння оголений до глибинних, сутнісних категорій людського існування: обітниця, зрада, пристрасть, честь, совість, прощення. Об’єднуючи взаємовиключні поняття, руйнуючи наше стале їх сприйняття, режисер перетворює історію взаємин персонажів та подій на парадоксальне існування, переносячи їх в інший вимір свідомості, який існує за своїми законами і відплати потребує відповідної. Проте режисер уникає конкретної відповіді: що або хто керує вчинками героїв: Бог? Фатум? Чи вир цього незбагненного виміру, який затягує, спокушає, бавиться долями, обіцяє, заманює, доводить людину до шаленства, коли вона, втрачаючи себе, переступає межу людських законів та Божих заповідей. І вже не людина – істота, насолоджуючись сподіяним, не контролюючи себе, власноруч затягує зашморг безвиході. 

Режисер-постановник / Дмитро Богомазов
Художник-сценограф та художник по костюмах / Олександр Друганов

Дійові особи та виконавці
Микола Задорожний / Заслужений артист України Олександр Печериця, Олександр Ярема
Анна / Заслужена артистка України Тетяна Міхіна
Михайло Гурман / Заслужений артист України Дмитро Рибалевський
Олекса Бабич / Заслужений артист України Олександр Форманчук, Іван Шаран
Настя / Заслужена артистка України Ксенія Баша, Христина Федорак
Війт / Народний артист України Богдан Бенюк, Народний артист України Василь Баша
Парубки / Віталій Ажнов, Олександр Рудинський, Заслужений артист України Олександр Міцкевич, Дмитро Яковенко, Павло Шпегун
Дівчата / Анна Глухенька, Марія Заниборщ, Віра Зінєвіч, Світлана Косолапова, Дана Кузь, Наталія Нешва, Анастасія Чумаченко

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ