Тарифи на воду зростуть через підвищення зарплат українців | Трибуна

image
5 Лютого 2020, 18:46
Поділитися:

Національна комісія з регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг затвердила нові тарифи на центральне водопостачання і водовідведення. У середньому тарифи збільшаться на 15 – 20 %. Про це повідомляють ЗМІ із посиланням на постанову НКРЕКП. Причиною підвищення ціни в комісії назвали збільшення зарплат у містах.

Рішення про перегляд тарифів ухвалити вчора, 4 лютого, зазначено в постанові. Вона набирає сили з наступного дня після оприлюднення на офіційному веб-сайті.

Як проаналізували документ українські медіа, ціна залежатиме від регіону. Найдешевшими водопостачання і водовідведення будуть на заході країни, найдорожчими – на сході. Востаннє ці тарифи коригувалися в 2016 році.

Причину зростання вартості прокоментувала членкиня НКРЕКП Ольга Бабій: «Основна причина – це заробітна плата в містах. Заробітна плата, яка була в структурі тарифу, становила 5,600 грн, зараз середня ринкова зарплата – 12 тисяч, у Києві – 16, у Львові – 18. Зростання від 15 до 20 відсотків – це несуттєве подорожчання на платіжку.»

Читайте також:

«Броваритепловодоенергія» знизила тарифи на опалення й гарячу воду
У Кабміні анонсували зниження тарифів на тепло в грудні
Без пільг і субсидій: українці отримають нові платіжки за комуналку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари