Тарифи на опалення у Вишгороді не підніматимуть, – очільник громади Момот

image
30 Вересня 2021, 18:46
Поділитися:

30 сентября 2021 г. 18:33

Вишгородська міська громада не збільшуватиме для населення тариф на опалення цього сезону. У ході сесійного засідання депутати вирішили залишити діючими минулорічні тарифи. Загалом сума платежів за тепло могла зрости на 35%.

Про це KV стало відомо із відеозвернення голови Вишгородської міської громади від партії “За Майбутнє” Олексія Момота у Facebook.

Зокрема він повідомив, що тарифи на опалення у Вишгороді цього року залишаються на рівні минулого опалювального сезону.

“У понеділок на затвердження виконкому підприємство “Вишгородтепломережа” підготувало новий тариф на опалення, у тому числі й для населення. Останнім часом дуже зросла ціна на газ і електроенергію, піднялася мінімальна зарплата, а це основні складові тарифу. Зважаючи на це, він виріс щонайменше на 35%. Але виконавчий комітет одноголосним рішенням не підтримав затвердження цього тарифу і таким чином залишив його на рівні минулого опалювального сезону”, – повідомив голова громади.

в Телеграм

За його словами, місто компенсуватиме підприємству різницю у тарифах. Це рішення підтримали вже і депутати у ході сесійного засідання.

“Було прийняте рішення звернутися до депутатів, щоб виділити кошти для компенсації різниці в тарифах для теплогенеруючого підприємства, що сьогодні депутати й підтримали. Бо підняття тарифу для населення на 35% не дасть додаткових прибутків підприємству, а лише призведе до накопичення боргів населення і, в свою чергу, до накопичення боргів підприємства. Тому тариф на опалення для Вишгородської громади залишиться на рівні минулого сезону”, – додав Момот.

Нагадаємо, як раніше повідомляла KV, у Вишгородському районі початок опалювального сезону був під загрозою. У Вишгородській громаді ВРКП “Вишгородтепломережа” надає 90% послуг, але громада не мала можливості розпочати підготовку, не маючи на балансі відповідного нерухомого майна. До 1 липня громаді мали передати на баланс усе комунальне майно. В обумовлений законом термін цього не сталося. У результаті – діяльність КП була заморожена.

Читайте: Макарівську лікарню знову перепрофілювали під COVID-19, – очільник громади Токар

Фото: Facebook

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона