Тарифи на комунальні послуги рахуватимуть за єдиною для всіх методикою

image
29 Серпня 2019, 18:28
Поділитися:

29 серпня виконавчим комітетом Бориспільської міської ради прийнято рішення «Про встановлення форм розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги».

Тіло рішення — це 48 додатків на 107 сторінках. Коментуючи його, перший заступник міського голови Микола Корнійчук повідомив, що документ передбачає єдиний підхід до формування тарифів на послуги тепломережі, водоканалу й ВУКГ, оскільки є відповідні накази Мінрегіонбуду, таблиці, затверджені Мінрегіонбудом.

«Відтепер, щоб сформувати тариф, необхідно внести у таблиці дані, зазначені у документах. Фактично, виконком не міг вносити правки у документ, який «спустили» із міністерства. Але згідно із законом він мав його затвердити», — пояснив Корнійчук.

На запитання «Вістей», коли діятиме новий підхід до формування тарифів, керівник відповів, що на нинішні тарифи він поки не впливає, але у майбутньому тарифоутворення формуватиметься по-новому.

«Якщо будуть зміни у вартості комунальних послуг, тарифи розраховуватимуться за методикою, затвердженою цим документом. Цією методикою користуватимуться в усій Україні, щоб не було приводу звинувачувати місцеву владу та надавачів послуг у завищенні чи заниженні вартості тарифів», — підсумував співрозмовник.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама