Тарифи на гарячу воду й опалення у Броварах суттєво зростуть

image
10 Квітня 2019, 22:24
Поділитися:

Тарифи на централізовані опалення та гаряче водопостачання мають зрости уже цього року для усіх категорій споживачів. Таке схвалили під час відкритого обговорення в КП «Броваритепловодоенергія». Рішення аргументували зростанням ціни на газ, електроенергію та іншими витратами підприємства. У подальшому погодження направлять на розгляд Національної комісії, яка здійснює державне регулювання  у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Про це йдеться в оприлюдненому протоколі відкритого обговорення від 22 березня.

Як зазначено в протоколі, учасники обговорення прийняли і погодили підвищення «теплових» тарифів для всіх категорій споживачів – населення, бюджетних установ, релігійних організацій та інших. Зокрема, у випадку остаточного затвердження, найбільше ціна на теплову енергію зросте для населення (на 35,58 %) і для релігійних організацій (на 46,71 %).

У деталізованому розгляді вартість централізованого опалення для населення збільшиться з 1479,01 грн/Гкал до 2020,57 грн/Гкал (для будинків, де є лічильники) або з 35,01 грн/кв. м до 78,96 грн/кв. м (для будинків, де нема лічильників). Ціна централізованого постачання гарячої води зросте з 87,62 грн/куб. м до 107,91 грн/куб. м (при підключених до опалення рукосушильниках) та з 81,02 грн/куб. м до тих же 107,91 грн/куб. м (за відсутності рукосушильників).

Протокол проведення відкритого обговорення з питання перегляду тарифів від 22.03.2019

Як повідомив під час обговорення керівник КП «Броваритепловодоенергія» Василь Андреєв, встановлення нових тарифів є необхідним, адже підприємство має закуповувати природний газ за новими цінами, виконувати ремонтні роботи, виплачувати заробітну плату працівникам тощо. Водночас для тих, хто не матиме змоги платити, діє державна субсидія.

Присутній на обговоренні заступник міського голови Олександр Резнік зазначив, що Броварська міська рада підтримує встановлення нових тарифів, адже такі зміни обґрунтовані.

Представник КП «Броваритепловодоенергія» В’ячеслав Буділов, який головував на обговоренні, зазначив, що засідання відбулось на засадах гласності та відкритості. Жодних письмових пропозицій щодо ціноутворень не надходило. Слід зазначити, що, судячи з реєстру присутніх, в обговоренні взяли участь переважно чиновники, комунальники і лише троє звичайних жителів міста.

Нагадаємо, востаннє тарифи на опалення і гарячу воду в Броварах переглядали в кінці минулого року. Варто зазначити, що централізоване опалення для населення вимкнули цього понеділка. Водночас, гарячу воду залишили, а про подальші плани її відімкнення – не повідомили.

Джерело: Трибуна Бровари