Талони на допомогу від Києва отримали майже 7,5 тисяч вимушених переселенців

image
1 Серпня 2022, 16:01
Поділитися:

1 серпня 2022 г. 16:01

У столичних Центрах надання адміністративних послуг 7480 внутрішньо переміщених осіб отримали талони, що дають право на отримання допомоги від столиц. Йдеться про допомогу від Гуманітарного штабу Києва, а саме про продуктові набори.

Про це КВ дізналася з повідомлення пресслужби Київської міськдержадміністрації (КМДА).

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Сьогодні ми маємо гуртуватися і допомагати один одному чим можемо. Одне із завдань міста – підтримка українців, які змушені були покинути свої домівки через бойові дії. З цією метою з резервів Гуманітарного штабу Києва виділено майже 1,5 тис тонн продуктів для надання переселенцям”, – повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Він також додав, що за п’ять днів продуктові набори отримали близько 2420 внутрішньо переміщених осіб.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Згідно з інформацією від КМДА, в 11 міських ЦНАПах працюють 110 фахівців, які оформлюють талони на отримання продуктових наборів. Механізм отримання допомоги оптимально спрощено і саму процедуру організовано максимально зручно для людей.

Внутрішньо переміщеним особам потрібно з паспортом та довідкою про взяття на облік як ВПО, довідкою про присвоєння реєстраційного номера облікової карти платника податків прийти до одного з міських ЦНАПів та отримати талон, що дає право на отримання допомоги від столиці в міських терцентрах. Для цього у ЦНАПі на рецепції необхідно отримати номер електронної черги і відповідно до нього вже отримати талон на отримання допомоги.

Аби не стояти у черзі, записатися на прийом у ЦНАП можна через міський застосунок “Київ Цифровий”, або через Портал надання адміністративних послуг і приїхати вже на визначений час. Після отримання талону, протягом 45 днів, внутрішньо переміщені особи можуть забрати свій продуктовий набір у будь-якому з 33-х місць видачі. Перелік усіх адрес вказано на зворотному боці самого талона.

Нагадаємо, Гуманітарний штаб Києва підготував 100 тисяч наборів продуктів довготривалого зберігання для внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Столична влада запевнює, що у разі збільшення зареєстрованих у Києві ВПО готова в найкоротший термін підготувати додаткові набори в необхідній кількості.

Читайте: Гуманітарний штаб Києва підготував 100 тисяч продуктових наборів для внутрішньо переміщених осіб

Фото: bigkyiv.com.ua

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона