Таксофони зникнуть із вулиць міст України − «Укртелеком»

image
1 Листопада 2019, 12:25
Поділитися:

Із 1 лютого 2020 року «Укртелеком» припинить надавати послуги зв’язку через таксофони та розпочне демонтаж обладнання. Таке рішення компанія прийняла через збитковість та низький попит − послуги таксофонів втратили свою соціальну значимість.

«Розвиток різних каналів комунікацій призвів до зменшення попиту на колись затребувані послуги таксофонів. Якщо у 2017 році щомісяця використовувалося близько 900 тис. хвилин розмов за допомогою таксофонів, то вже у 2019 році – менше 380 тис. хвилин», − повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» у пресслужбі компанії.

Також зазначається, що на сьогодні мережа «Укртелекому» налічує близько 4,8 тис. таксофонів, і практично всі вони розміщені у містах. У середньому щодня з одного таксофона відбувається близько 2,5 хвилини розмов.

У компанії підкреслюють, що обладнання, яке використовується на таксофонній мережі, фізично та морально застаріло, і взагалі не виробляється в Україні, що призводить до складнощів з його експлуатацією. Тому не один рік ця послуга є збитковою. Водночас оператор зосередиться на модернізації та розвитку телекомунікаційної інфраструктури, щоб надавати клієнтам сучасні послуги, зокрема, оптичного інтернету.

Головне фото ‒ з мережі інтернет

Читайте також:

4G покриє найвіддаленіші куточки України − меморандум
Номери телефонів реєстратур амбулаторій Броварів
У броварського «Контакт-центру» з’явився додатковий номер телефону для звернень громадян

Джерело: Трибуна Бровари