Ситуація з водопостачанням в Білій Церкві — напружена. Борисполю пощастило

image
10 Червня 2019, 20:11
Поділитися:

Про це на плановій нараді 10 червня повідомив заступник Бориспільського міського голови Микола Корнійчук.

«Ситуація в місті Біла Церква вкрай напружена. Я сьогодні розмовляв із заступником міського голови. Він повідомив, що зараз повністю зупинено водопостачання у 200-тисячному місті. Крім того, не працює каналізація ні в багатоповерхівках, ні в шкільних закладах і дитячих садочках. Очікується, що заборона на водопостачання діятиме впродовж 3-х діб. У новинах показували автомобіль, який перевозив хімікати. Він уже без номерних знаків, власник невідомий, тобто всі кінці – у воду», — зазначив Корнійчук.

Наразі люди користуються водою зі свердловин та колодязів. Корнійчук наголосив, що факт аварії у Білій Церкві налаштовує на готовність і КП «Бориспільводоканал» до непередбачуваних випадків.

Нагадаємо, 9 червня у с. Збаржівка Погребищенського району Вінницької області вантажний мікроавтобус Mercedes Bens Sprinter з’їхав у ставок, перекинувся та загорівся. Вогнем пошкоджено каністри з гербіцидами та стимуляторами росту для сільгоспрослин, вміст яких (близько 800 л) потрапив у ставок з наступним витоком у річку Рось.

Місцевими органами виконавчої влади рекомендовано населенню утриматись від купання, вилову риби та поїння худоби в акваторії р. Рось (вздовж розташовано понад 60 населених пунктів, які користуються водою для водопостачання із річки).

Відомо, що Борисполю пощастило із якістю води для водопостачання більше — КП «Бориспільводоканал» добуває воду із підземних горизонтів Юрського (300 м) та Сеноманського (150 м) альвіальних періодів.

У місті 22 свердловини, з них шість — найглибших. «Із водозабору водоканал подає ідеальну воду, адже Бориспіль має величезне родовище підземних вод», — наголошує керівник водоканалу Олександр Гануш.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама