Ситуація з коронавірусом в Україні на даний момент

image
18 Березня 2020, 13:12
Поділитися:

Станом на 18 березня до 11 години дня офіційно зареєстровано 14 випадків захворювання Covid-19, два з них летальні. Про це повідомив Центр громадського здоров’яу Facebook.

“За результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України отримано 14 позитивних результатів на COVID-19: Чернівецька (10), Житомирська (1), Київська (1) області та м. Київ (2)”.

Вже офіційно зареєстровано 2 летальних випадки відCOVID-19: у Радомишлі Житомирської області – 71-річна жінка; вчорау Чернівецькій області – померла 33-річна жінка.

У вівторок, 17 березня, корнавірус підтверджено у 44-річного чоловіка, що був закордоном, у Київській області, а також в осіб віком 31, 10, 18 років, двох дітей віком один рік і 10 місяців та шість місяців у Чернівецькій області. Усі з них є контактними особами раніше підтвердженого випадку.
За повідомленням Центру громадського здоров’я, більшість людей, що хворіють на новий коронавірус, переносять його, як звичайний ГРВІ, для 96,6% хворих ця недуга не матиме таких наслідків.
 Щоб захистити себе:

Уникайте контакту з людьми із симптомами ГРВІ. Мінімальна дистанція — 1,5 метра.
Не торкайтеся свого обличчя, зокрема очей, носа та рота.
Не їжте сире м’ясо, м’ясні субпродукти та яйця.
У разі появи перших симптомів ГРВІ зверніться до свого сімейного лікаря.

Центр громадського здоров’я радить українцям мити руки або обробляти їх антисептиком і нагадує, що медична маска не захищає від зараження вірусами. Носити її повинні лише люди із симптомами хвороби. Бережіть себе та своє оточення.
Підписуйтесь на нас уФейсбук, ІнстаграмтаТелеграм, щоб не пропустити цікавих та актуальних новин Ірпеня та регіону!
Читайте також: Уряд каратиме за порушення карантину: штраф від 17 до 170 тисяч гривень
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новости Ірпеня