Систему мережі теплопостачання Білої Церкви допоможуть розробити американці

image
3 Лютого 2019, 05:57
Поділитися:

Біла Церква отримає від Агентства Міжнародного Розвитку Сполучених Штатів Америки та Research Triangle Institute обладнання для сектору теплопостачання.

Про це повідомила прес-служба Білоцерківської міської ради.

Нагадаємо, минулого літа міська рада підписала меморандум з керівником Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» – Діаною Корсакайте. Меморандум передбачає партнерство у сфері реформування сектору теплопостачання та розробки довгострокового плану розвитку теплових мереж міста. Завдяки програмі місто зможе придбати програмне забезпечення, на базі якого буде працювати геоінформаційна система, що забезпечить автоматизоване управління, моделювання та діагностику теплових мереж в реальному часі та допоможе керувати системою централізованого теплопостачання в цілому.

Також буде побудована ГІС-система мережі теплопостачання (онлайн -мапа, яка міститиме всі дані щодо функціонування мереж).

Прийняте рішення урегульовує безоплатну передачу від Агентства Міжнародного Розвитку Сполучених Штатів Америки двох серверів та п’яти робочих станцій до комунальної власності міста. Це технічне забезпечення, яке дозволить використовувати ГІС-систему міської мережі теплопостачання.

Як повідомили у міській раді, вартість цього обладнання становить 600 тис. грн, проте, оскільки це є грантові кошти – місто його отримає  безкоштовно.

Читайте також: У Білій Церкві відклали рішення про підвищення вартості проїзду до 1 травня.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе Біла Церква, – підписуйтесь на канал 04563.com.ua у Telegram та Facebook!  

Джерело: Новости Білої Церкви