Сили оборони знищили 18 дронів з 23 в небі, які були зафіксовані над столицею

image
19 Грудня 2022, 11:28
Поділитися:

19 грудня 2022 г. 11:25

Під час повітряної тривоги в небі над столицею було зафіксовано 23 ворожих безпілотних літальних апаратів (БПЛА), з яких 18 було знищено. Проте уламками дронів було пошкоджено проїжджу частину у Солом’янському районі, а також вікна багатоповерхівки у Шевченківському районі.

Про це KВстало відомо з повідомлення пресслужби КМВА.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“За час повітряної тривоги в небі над столицею було зафіксовано 23 ворожих БПЛА. Наші сили оборони знищили 18 дронів. Минулося без постраждалих. Проте уламками пошкодило проїжджу частину у Солом’янському районі, а також вікна багатоповерхівки у Шевченківському районі”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також в КМВА зазначили, що на жаль, є влучання в об’єкт критичної інфраструктури. Аварійні служби ліквідовують наслідки

Варто зазначити, що за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни.

За даними слідства, 19 грудня 2022 року внаслідок атаки Київщини безпілотними літальними апаратами пошкоджено об’єкти критичної інфраструктури.

“Крім того, на території Київської області пошкоджено приватні житлові будинки.

За попередніми даними через ворожу атаку постраждало двоє осіб. Інформація щодо потерпілих та руйнувань уточнюється. Задля належного розслідування воєнних злочинів, на місцях працюють прокурори, слідчі та експерти. Вони проводять необхідні слідчі дії, фіксуючи черговий злочин армії країни-агресора”, – повідомляють в Офісі генерального прокурора.

Також в ДСНС зазначають, що рятувальники ліквідували наслідки ворожих обстрілів у столиці.

“Внаслідок ворожих обстрілів, у 2-х районах столиці, Шевченківському та Солом’янському сталося падіння уламків на відкриту територію. Рятувальники здійснили обстеження території та гасіння тліючих уламків. Також, о 05:02 надійшло повідомлення, що в результаті обстрілу є пошкодження об‘єкту критичної інфраструктури, на місці виникла пожежа. Пожежу було локалізовано о 07:27 на площі 150 кв.м та о 07:40 – ліквідовано. До гасіння пожежі залучено 9 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки, а також 43 чоловік особового складу”, – додають в ДСНС.

Нагадаємо, у ніч з 18 на 19 грудня 2022 року під час чергової атаки рашистів дронами-камікадзе українські військові виявили близько 35 баражуючих боєприпасів.

Читайте: Цієї ночі українські військові знищили 30 ворожих дронів-камікадзе

Фото: LB.UA

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона