Сильна родина – сильна Україна: у Броварах відбулася хода за сімейні цінності та фестиваль духовної творчості «Троянда духовна»

image
14 Травня 2019, 20:21
Поділитися:

Хода «За сім’ю» та фестиваль «Троянда духовна» стали в нашому місті вже традиційними. Безпосередньо хода відбулася в Броварах втретє. Що таке для броварчан «сімейні цінності» та чи загрожує щось сім’ї у Броварах?

 У неділю, 12 травня, відбулася хода «За сім’ю».  Захід організували ГО «Духовність», відділ культури та відділ сім’ї  і молоді Броварської міськради. Перед початком ходи ми поцікавилися в учасників: що особисто для них є сімейні цінності та чи загрожує щось сім’ям у Броварах?

Наталя, 45 років: «Сімейні цінності – це жити по слову Божому. Бог створив сім’ю від самого початку та дав настанови, як поводитися у сім’ї одне із одним. Ну, й, звісно, сім’я – то є батько, мати та діти».

Сергій, 65 років: «Сім’я має бути традиційною: батько, мама, діти – усе так, як у слові Божому. Чи загрожує щось родині? Сподіваюсь, що в Україні не буде таких понять, як «родитель 1» чи «родитель 2», що здоровий глузд переможе».

 Лариса, 33 роки, мати 2-х дітей: «Сімейні цінності – це тато, мама, діти, це – здорові діти, гарні взаємні стосунки  у сім’ї, взаємна любов та повага. Ну, й звісно, саме родина формує приклад любові до України!».

Світлана: «Сімейні цінності – то, звісно, кохання, повага, здоров’я. Сім’я – це  найголовніша цінність у суспільстві. Щаслива та родина, в якої є і тато, і мама, і діти».

Зоя, 64 роки: «Сімейні цінності – то любов, злагода, взаємна повага. Головне, щоб усі були здорові. Чи загрожує щось родинам? На мою думку, найбільше загрожує повсякчасне здорожчання усього, особливо ліків. Навчання дітей в садках, школах також коштує чимало, особливо важко багатодітним родинам».

Майя, 59 років: «Сім’я – це наш тил, це допомога, захист, підтримка. Із сімей складається держава, тому це не лише приватна справа».

Ольга, 57 років: «Сім’я – це коли Господь примножує тебе у сім разів, це коли по слову «двоє або троє зібрані разом», вони мають силу. Також сім’я – це наш мир, наш затишок, наша єдність».

Майя та Ольга

Тетяна, 64 роки: «Сім’я – це форма нашого існування. А що заважає? Гріх та безбожжя, коли ми ображаємся, сваримося з близькими, коли не вистачає мудрості йти назустріч. Треба працювати над собою».

Традиційно у ході за сім’ю та життя взяли участь очільники місцевих релігійних громад та їх парафіяни, а також багатодітні сім’ї. Порівняно з минулим роком, плакатів із закликами або гаслами на підтримку сім’ї було значно менше. Атмосфера була спокійна та святкова, сприяла цьому і сонячна погода. Колона учасників ходи була чимала і розтягнула чи не на сотню метрів. Багато містян із цікавістю спостерігали за дійством, проте не виказуючи ані підтримки, ані зневаги.

За словами начальниці відділу сім’ї та молоді Аліни Ярмоленко, цей захід серед багатодітних родин менш затребуваний, аніж культурні заходи на кшталт концертів або вистав.

Учасники ходи  пройшли від вул. Короленка до літньої сцени «Мушля», що в парку «Перемога», де культурний захід продовжився фестивалем духовної творчості «Троянда духовна».

Фестиваль почався із традиційного нагородження учасників конкурсу дитячого малюнка на тему: «Христос воскрес – Воскресне Україна». Цього року на конкурс було подано 110 робіт – не лише малюнків, але й доробків декоративно-ужиткового мистецтва. Ці роботи можна було придбати за будь-яку символічну ціну, а всі зібрані кошти пішли на допомогу підопічним Благодійного фонду допомоги онкохворим «Інна». Загалом цього дня на підтримку хворих на рак містян було зібрано 2 256 грн.

Після нагородження дітей, на сцену піднялись очільники місцевих релігійних громад, які помолилися за Україну та за дітей.

А потім розпочалась концертна програма, де свої номери представили релігійні громади міста. Серед інших участь у фестивалі «Троянда духовна» в цьому році взяли:

Парафія святих апостолів Петра і Павла. Настоятель – о. Олександр. Виконували хорові співи.
Релігійна громада євангельських християн-баптистів. Пастор – Володимир Шиткін. Співали церковні пісні під гітару.
Релігійна громада «Перемога» (пастор – Сергій Дудко) та релігійна громада «Хвала і поклоніння» (пастор – Борис Афонін) підготували кілька номерів, у яких діти та підлітки танцювали та показували музичну виставу.

4. Релігійна громада «Переможний голос Божий». Пастор – Валентина Бабійчук. Представили кілька музичних номерів, у яких співали члени громади.

5.Релігійна громада євангельських християн-баптистів «Благодать» представила хоровий спів. Пастор – Володимир Медяник.

А також були присутні інші громади, які представили невеликі номери або вітальне слово від пастора.

Загалом, на святі панувала  святкова атмосфера, яка об’єднала вірян різних конфесій. Фестиваль став музичною подією аматорського рівня без гасел, без офіціозу та без зайвих промов.

Ангеліна Козлова

Фото – авторки. Головне фото – із сайту Броварської міської ради

Джерело: Трибуна Бровари