Своєчасна виплата заробітної плати – пріоритет в роботі органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування

image
29 Травня 2019, 19:09
Поділитися:

В Київській обласній державній адміністрації під головуванням директора департаменту соціального захисту населення Ігоря Мещана відбулося засідання тимчасової комісії Київської облдержадміністрації з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

В роботі комісії взяли участь керівники органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та керівники підприємств-боржників із виплати заробітної плати і сплати єдиного соціального внеску, зокрема Богуславського району та міст Біла Церква, Васильків і Славутич.

Відкриваючи засідання комісії, Ігор Мещан поінформував членів комісії про стан організації роботи з погашення заборгованості із заробітної плати та забезпечення трудових прав працівників в області, наголосивши, що питання дотримання трудових прав працівників було і є пріоритетними в роботі органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування відповідно до доручень Уряду.

Директор департаменту соціального захисту населення зазначив, що важливою складовою в забезпечені трудових прав працівників з питань своєчасної виплати заробітної плати є роль профспілкових організацій, основною функцією яких є відстоювання інтересів працюючих перед роботодавцями.

На засіданні комісії заслухано представників органів виконавчої влади та підприємств щодо причин виникнення заборгованості із заробітної плати та заходів,що вживаються до її погашення.

Також на комісії заслухано інформацію представника державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області щодо примусового стягнення заборгованої заробітної плати за рішенням судів.

За підсумками засідання комісії органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування надані відповідні доручення спрямовані на погашення заборгованості із заробітної плати та єдиного соціального внеску.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація